Uutiset

Kustaan kymppi Jukka Salon tahtiin

Kustaan kymppi juostiin lauantaina ensimmäistä kertaa muualla kuin Löyttymäessä. Järjestyksessään 28:s kymppi oli löytänyt uuden paikan Turengista. Kuumolatalo ja sen pihamaa olivat nyt kilpailukeskuksena. Matkakin oli lyhentynyt kympistä toista kilometriä.

Reitti oli uusi, mutta voittaja vanha tuttu. KU-58:n karkkilalainen Jukka Salo juoksi jo kolmannen kerran Kustaan kympin ykköseksi. Hänen voittoaikansa oli 27.27. Toiseksi tullut petroskoilainen Aleksei Smirnov hävisi Salolle 56 sekuntia. Pellon Pontta edustava Juho-Matti Taivainen oli kolmas.

– Alussa juoksin porukan mukana vähän matkaa, mutta sitten päätin lähteä. Tämäkin reitti oli ihan hyvä, jalkaystävällinen. Liikaa ei ollut mäkiä ja kelikin oli juuri sopiva. Kiva oli juosta, 31-vuotias Salo selvitti.

Salon loppukauden huipentuma on syyskuun lopulla juostava SM-maraton. Samaan aikaan Kustaan kympin kanssa juostiin Helsinki City maraton.

– Se on kuitenkin niin kallis, etten viitsinyt osallistua, Salo tuumi.

Maija Saarinen oli naisten sarjan odotettu voittaja. Hänet tunnetaan paremmin hiihtäjänä. Maastohiihdon SM-viesteissä on tullut mitaleita samassa porukassa siskon Aino-Kaisa Saarisen kanssa.

Maija Saarinen asuu Lahdessa, mutta edustaa Lempäälän Kisaa niin kuin Aino-Kaisakin.

– Aina ottaa koville, puuskutti Saarinen maalissa.

– En kyllä ole hyvässä kunnossa. Tämä oli kauden toinen hölkkäni, hän jatkoi.

Saarinen aikoi osallistua lauantaina Kangasalan hölkkään.

– Se oli kuitenkin täynnä. Halusin juosta, koska lauantaiksi oli järjestetty lapsenhoitaja.

Oman maastohiihtouransa jatkosta Maija Saarinen ei vielä osannut kertoa.

– Katsotaan nyt. On lapsen hoitoa ja työt pitää tehdä. Siinä sivussa pidän kuntoa yllä.

Simo Koskela, 82, on paiskonut talkoohommia Kustaan kympin hyväksi pitkään ja vieläkin hän hommaa tapahtumaan palkintoja.

– Voi olla, että ensi vuonna Kustaan kymppi on taas Löyttymäessä, hän arveli Kuumolatalon pihalla.

Koskela on urheilumies kiireestä kantapäähän.

– Urheilu on hieno homma. Minulla ei ole alkoholiongelmaa, eikä sen takia ole ollut muitakaan ongelmia, Kustaan kympin pioneeri jutteli hymyssä suin.

Kustaan kympillä oli tänä vuonna 75 osanottajaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.4.2020