Uutiset

Kuuden voiton putki kasassa

HPK:n lentopallonaiset tekivät tarvittavan Mestaruusliigan ottelussa Kuortaneen tyttömaajoukkuetta vastaan. Joukkue vei pelin puhtaasti, mutta Kuortane pystyi taistelemaan hyvällä kenttäpuolustuksella varsin kelvollisesti.

Kerhon Karoliina Friberg, 19, kunnostautui tehopelaajana, sillä hän voitti yhdeksän pistettä ja sai kokoon ottelun parhaan plusmiinussaldon +7

– Aika ailahtelevaa peliä, mutta pysyimme riittävän kovana eikä tullut repsahduksia. On huomioitava, että kuusikkomme on hiukan vaihtunut, sanoi tulokaskauttaan pelaava Friberg.

Vihdoin sentterinä

Friberg pelasi pitkästä aika lähes koko ottelun keskipelaajana. Vain hetkeksi toisessa ja kolmannessa erässä kentälle tuli Annika Kivioja, jonka jälkeen Friberg siirtyi laitaan.

– Tuntui erilaiselta pelata sentterinä. Siinä on oltava nopeampi ja mentävä eri suuntiin, Friberg kuvaili paluuta hänen bravuuripaikalleen.

HPK:n valmentaja Jukka Koskinen ilahtui myös Fribergin otteista.

– Karoliina pääsi keskelle vihdoin. Mukava suoritus häneltä. Joku saattoi ennen kautta arvioida meidän keskipelaajia, mutta nyt nähdään, että meillä kolme vahvaa ”keskaria”. He taistelevat tiukasti pelipaikoista, summasi Koskinen.

Kokenein keskipelaaja Pihla Pelkiö onnistui myös hyvin koko ottelun.

Friberg teki avauserän päätöspisteen keskihyökkäyksellä. Hän nappasi toisen erän viimeisen pinnan puolestaan torjunnalla.

– Tuli onnistumisia. Olen tyytyväinen omaan peliini, Friberg sanoi.

Toisen ottelunsa Kerhon riveissä pelannut Sue Jacobi keräsi eniten voittopinnoja (12), mutta hänen teholukemansa jäi nollaan.

– Sue on harjoitellut meidän kanssa viikon kaksi kertaa päivässä. Lisäksi aikaerokin saattoi vielä vaikuttaa. Vaatimaton suoritus tällä kertaa. Minulla on kuitenkin kova luotto häneen. Alamme sunnuntaina katselemaan hyökkäyksen ajoitusta kuntoon, Koskinen sanoi.

Boricheva taas tehokkaana

Kerhon tuttu tehohahmo Anna Boricheva oli taas tasaisen vahva. Hän löi monta kertaa vastustajan torjunnan yli kylmän viileästi. Boricheva valittiin liigan marraskuun tähtiseitsikkoon lokakuun tapaan.

Passariduo Noora Venho ja Katja Kylmäaho pelasi ottelun puoliksi. He molemmat syöttivät kolme ässää. Samaan ylsi myös yleispelaaja Hanna Ylönen.

Libero Sanna Häkkisen vastaanottoprosentti 83 oli erinomainen.

HPK:n syöttöpeli oli tehokasta, sillä tuloksena oli peräti 15 ässää.

– Vastustajan syöttö ei ollut edes älyttömän kova, mutta silti se teki 15 ässää. Meillä oli ongelmia vastaanotossa tai oikeastaan kahdessa ensimmäisessä kosketuksessa. Passari Tiia Pojhjoselta tuli huonoja passeja, sanoi Kuortaneen valmentaja Aapo Rantanen.

Varmaan Rantanen tuntee nuoren joukkueensa, mutta 17-vuotiaan Pohjosen passipeli tuntui oivaltavalta ja taitavalta.

– Varttia vaille pelaaminen ei riitä näissä peleissä. Kolmannessa erässä pääsimme jo pykälän parempaan hyökkäyspeliin, Rantanen sanoi.

HPK:lla on edessä vielä tärkeä kolmen ottelun rypistys ennen joulutaukoa. Rovaniemen vieraspeli on keskiviikkona, Rovaniemi tulee ensi viikon lauantaiksi Hämeenkaareen ja seuraavana maanantaina on vielä vastassa Kangasala. (HäSa)

Asiasanat