Uutiset

Kuudes C-luokka kantoi pulpetit kellariin

Tuomelan koululaisten evakkoaika väistötiloissa alkoi sujuvasti maanantaiaamuna.

-Kaikissa väistötiloissa pulpetit ovat paikallaan ja oppilaat sisällä, apulaisrehtori Vesa-Heikki Mikkola tiivistää.

Wetterhoffin Maijalaan muuttaneet 3.-5. -luokkalaiset joutuivat tosin ainakin aamulla pitämään takit päällä, sillä rakennus oli tuulettunut viikonlopun aikana perusteellisesti kaupungin tilapalvelun väen siirrettyä pulpetteja sekä muita kalusteita ja opetustarvikkeita väistötiloihin.

-Kävin perjantaina vähän järjestelemässä tavaroita, mutta pääosin kaikki oli hienosti paikoillaan. Uskon, että opiskelu jatkuu oikein hyvin, bussikyydillä Tuomelasta uudelle työpaikalle matkustanut englannin ja saksan kielen opettaja Pirjo Pelto sanoi.

Maijalan sisätiloissa tehdään vielä alkuviikon aikana pieniä remonttitöitä, mutta koulunkäynti sujuu normaalisti opetussuunnitelman mukaan.

Suurin osa Maijalassa koulua jatkavista lapsista kulki maanantaina kouluun järjestetyillä bussikyydeillä. Vanhempien autokyydillä kouluun saapui vain muutamia oppilaita.

Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden uusi koulumatka Meijerioppilaitokselle sujui kävellen. Pikkukoululaisten koulumatkan turvallisuudesta huolehtivat Lasten Liikunnan Tuen ja seurakunnan henkilöstö.


Muuttoa oli odotettu

Kolmannessa kerroksessa sijaitsevasta luokkahuoneesta kellarikerroksen liikuntasaliin pulpettinsa kouluviikon alkajaisiksi kantaneet 6C-luokan oppilaat vakuuttivat, ettei jääminen tuttuun kouluun harmita.

-Ei tartte mennä bussilla! Mä olisin kuitenkin myöhästynyt! kuudesluokkalaiset perustelivat.

Kuudesluokkalaiset opiskelevat hiihtolomaan asti uudistettuun, erilliseen ilmanvaihtojärjestelmään kuuluvissa liikunta- ja ruokasaleissa. Loman jälkeen he siirtyvät HYK:n lukion tiloihin.

Noora Lensu 6C-luokalta kertoi, että muuttoa on odotettu. Luokan huono sisäilma on aiheuttanut oireita Lensulle ja osalle hänen luokkakavereistaan.

-Olen ollut aika paljon kipeänä. Pää tulee usein kipeäksi koulussa ja paranee kotona. Meidän entinen opettaja taas joutui lähtemään, koska hänen astmansa paheni. (HäSa)

Mainos