Uutiset

Kuumeaalto kiusaa kerholaisia

Hämeenlinnan Pallokerhon valmentajat eivät pääse valitsemaan täydestä kokoonpanosta joukkuettaan keskiviikon vierasotteluun Tapparaa vastaan. Ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland ja toinen maalivahti Antti Karjalainen olivat sivussa jo lauantain Ässät-ottelusta, eivätkä ole toipuneet pelikuntoon. Juha Koivisto ja Julius Valtonen puolestaan potevat vielä alaraajavammojaan.

Uusina miehinä kuumeaallon kouriin ovat joutuneet puolustaja Joni Tuulola ja hyökkääjät Philippe Cornet ja Jere Innala eli HPK:n riveistä on sivussa ainakin seitsemän pelaajaa.

– Olemme tällä hetkellä kuumekurimuksessa. Joel Olkkonen tuli meille mukaan Joensuusta ja on kokoonpanossa. Jos meillä on seitsemän puolustajaa huomenna mukana, ovat kaikki terveet kokoonpanossa. Yhtään ylimääräistä pelaajaa meillä ei ole, kertoo HPK:n toinen valmentaja Timo Turunen.

HPK:n uusin pelaaja, puolustaja Shane O’Brien harjoitteli joukkueen mukana ensimmäisen kerran tiistaina. Hänen pelaamisensa Tampereella ei ole vielä varmaa.

– Varoittelimme etukäteen, että hän ottaa oheisharjoituksessa ja jäällä vähän varovaisesti, ettei tule loukkaantumista. Aikaero vaikuttaa, eikä hän ole harjoittelut tuollaisella tempolla kuin meillä. Ihan pelimieheltä hän näyttää, mutta tempon kanssa on tietenkin vielä ongelmia. Siihen pitää vielä satsata, kun mies on satasella mukana. Emme ole vielä päättäneet, pelaako hän huomenna. Jos paikat kestävät, paikka on varattu, Turunen sanoo.

Sunnuntaina Hämeenlinnaan Yhdysvaltojen länsirannikolta Kaliforniasta lentänyt O’Brien oli ihan tyytyväinen ensimmäisiin harjoituksiinsa.

– Harjoitusten vauhti oli kova, mutta niin oletinkin, sillä puhuin muutaman liigassa pelanneen kaverini kanssa ennen tänne tuloani. Joukkueessa on paljon nopeita ja taitavia pelaajia ja on helppo nähdä, miksi sen kausi on ollut menestyksekäs. Joukkue ja valmennus ottivat minut hyvin vastaan ja ensimmäinen päivä on nyt takana. Uskon, että parannan päivä päivältä, yli 500 NHL-ottelun mies sanoo.

O’Brien on valmis pelaamaan silloin, kun valmennusjohto sanoo, vaikka ei olekaan vielä parhaassa mahdollisessa kunnossaan.

– Sain kaksi hyvää harjoitusviikkoa alle ennen kuin tulin tänne, mutta luonnollisestikaan en ole samassa kauden puolivälin pelikunnossa kuin muut pelaajat täällä. Kuntoon pääseminen ei kestä kovin kauan – viikosta kymmeneen päivään – kun pelejä alkaa tulla alle, O’Brien luottaa.

O’Brien on Suomessa ensimmäistä kertaa, mutta suomalaiset pelaavat ovat kanadalaiselle tuttuja NHL-kaukaloista.

– Olen pelannut monen suomalaisen kanssa ja itse asiassa ensimmäisen NHL-maalini syöttäjänä oli Teemu Selänne. Minulla on siitä mukava kuvakin kotona. Muita suomalaisia joukkuekavereitani ovat olleet esimerkiksi Pekka Rinne, Ossi Väänänen ja Jussi Jokinen. Kaikkia en edes muista. Olen pelannut myös monia suomalaisia vastaan. HPK:n apuvalmentajan Antti Miettisen olen kohdannut kentällä oikeastaan koko urani ajan, isokokoinen puolustaja kertoo. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic