Uutiset

Kuusela kahdeksas Pyhäjärvellä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Mikko Kuusela jatkoi urakointiaan massahiihdoissa Pyhäjärvellä Helenan Hiihdossa, joka kuuluu pitkien matkojen SM-osakilpailuihin. Tapahtuma järjestettiin 33. kerran olympiavoittaja ja maailmanmestari Helena Takalon kunniaksi.

Miesten kilpasarjan matkana oli 55 kilometriä vapaalla tyylillä. Seitsemän miehen kärkiryhmä pääsi karkuun ja loppukirissä voittoon venytti ajalla 2.10.19,6 Joachim Gustafsson vain 0,7 sekunnin erolla Jussi Simulaan. Kolmas oli Johan Gustafsson (+0.05). Seitsemän kärki mahtui 25 sekunnin sisään.

Mikko Kuusela oli kahdeksas. Eroa voittajaan kertyi kaksi minuuttia ja kymmenen sekuntia. Kirissä hämeenlinnalainen kukisti 0,5 sekunnilla Ville Rannan.

Naisten matkana oli 40 kilometriä ja kilpasarjaan lähti 12 hiihtäjää. HlHS:n Eeva Ahervo oli viides ajalla 2.00.36,8. Eroa voittajaan Johanna Heinäseen kertyi seitsemän ja puoli minuuttia.

Pitkien matkojen SM-sarjassa on viisi osakilpailua ja pistelasku menee maailman cupin pistetaulukon mukaisesti. Sarja pyörii toista kautta ja tavoitteena on lisätä kiinnostusta ja kilpailua maastohiihdon pitkillä matkoilla.

Kokonaistuloksiin vaaditaan osallistuminen vähintään kahteen osakilpailuun. Päätösosakilpailuna on jäljellä vielä 50 kilometrin SM-kilpailu Kontiolahdella huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. (HäSa)

Asiasanat