fbpx
Uutiset

Kuusi erää ja välieriin

Lentopallon Suomen cup näytti parhaat puolensa keskiviikkoiltana, kun Liiga-Eura ja Hämeenlinnan Pallokerho ratkoivat välieräpaikan LP Viestiä vastaan. Lopulta Säkylähallin yleisö näki toista puolivälierää täydet viisi erää ja sen päälle vielä ns. kultaisen erän, jossa HPK lopulta lunasti jatkopaikan.

Joukkueet joutuivat kultaiseen erään, kun viikkoa aikaisemmin Hämeenlinnassa puhtaasti 3-0 hävinnyt Liiga-Eura vei kotiyleisön riemuksi oman kotiottelunsa erin 3-2. Hämeenlinnalaisvieraat kuitenkin lopettivat ilon lyhyeen viemällä ratkaisevan erän numeroin 15-12..

HPK aloitti kuusikolla, jossa Noora Lainesalo passasi, Marina Skender ja Karoliina Kyllönen olivat yleispelaajina, Pauliina Vilponen hakkurina, Laura Pihlajamäki ja Lauren DeGirolamo keskipelaajina ja Roosa Koskelo liberona. Noora Venho tuli passariksi Lainesalon tilalle avauserässä, kun HPK johti 18-10, eikä Skenderkään pelannut normaalikierroksia kuin kaksi erää. Sen jälkeen hän vastaanotti ja puolusti takakenttäkierroksen kerran erässä – lukuun ottamatta kultaista erää, jossa kroatialainen jäi lopussa etukentälle ja runnoi väkisin viimeisen pisteen.

-Aloitimme normaalilla kuusikolla. Tiesimme kuitenkin jo etukäteen, että Marinalla oli vähän ongelmia lihaksen kanssa ja Nooran polvi särki pikkuisen. Silloin minun piti asettaa valmentajana asioita tärkeysjärjestykseen, enkä halunnut riskeerata liigapisteitä Suomen cupin takia, valotti HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann vaihtojen taustoja.


Haasteeseen vastattiin

Sauermannin mielestä kova paikka tekee hyvää esimerkiksi nuorelle passarille.

-Joskus on hyvä, että olemme pakotettuja luottamaan nuoriin pelaajiin. Noora Venho joutui niin sanotusti hyppäämään kylmään veteen ja kantamaan vastuuta. Hän selviytyi ihan ookoo ja pääsi paremmin koko ajan sisään. Olen tyytyväinen, että onnistuimme vastaamaan haasteeseen. Se antaa nuorille itseluottamusta, Sauermann mietti.

Kerho pelasi ensimmäistä kertaa kokoonpanolla, jossa Ivana Kujundzic ja Karoliina Kyllönen olivat yleispelaajina ja Pauliina Vilponen hakkurina.

-Tiesin, että voimme hyökkäyksessä voittaa pelejä tälläkin kokoonpanolla. Vastaanottojärjestelmämme on kuitenkin ihan erilainen ilman Skenderiä. Oli hyvä juttu, saimme vastaanottoa parannettua erä erältä ja kultaisessa erässä se oli jo hyvää, valmentaja kehui.


DeGirolamo tehokkain

Vierasjoukkueen tehokkain pelaaja oli tällä kertaa amerikkalainen keskipelaaja Lauren DeGirolamo, joka saalisti 18 pistettä ja teki ainoastaan yhden virheen. Hän antoi tunnustuksen euralaisille.

-Eura tuli ja taisteli. Se pelasi hyvin ja olemme onnekkaita, että pääsimme voiton kanssa pois täältä. Kultaisessa erässä uskoimme taas itseemme ja saimme energiatason korkealle. Olimme selkä seinää vasten ja meidän piti taistella. Niin teimmekin, DeGirolamo kävi ottelua läpi.

HPK kohtaa kaksiosaisessa välierässä LP Viestin, jonka kanssa se tahkosi pitkään aikaan yhden parhaista Suomen kentillä pelatuista peleistä sunnuntaina.

-On hienoa pelata heitä vastaan. Vain kovimpia vastuksia vastaan pelaamalla kehittyy. Olimme jo aika lähellä viime sunnuntaina, vaikka emme voittaneetkaan. Välierät ovat varmasti pelejä, joihin valmistaudumme kunnolla, DeGirolamo lupasi.

HPK ja LP Viesti kohtaavat ensimmäisen kerran ensi keskiviikkona Salossa. Toinen ja ratkaiseva ottelu pelataan viikko myöhemmin Hämeenkaaressa. (HäSa)

Menot