Uutiset

Kuusi poikaa sai kutsun

– Olen omalla pelipaikallani varmaan niin hyvä!

Näin sanoo Hämeenlinnan Jalkapalloseuran C-akatemian laitapuolustaja Lauri Ropponen nuoren miehen terveellä itseluottamuksella, kun häneltä kysyy, miksi juuri hänet on valittu mukaan Sami Hyypiä -akatemian yhdistelmäjoukkueeseen. Ropponen on yksi kuudesta mukaan valitusta HJS-pelurista, jotka kaikki ovat syntyneet vuonna 2000.

Kutsun saivat myös maalivahti Ilmari Viherä, toppari Juho Traan, toppari Aleksi Vilenius, laitapuolustaja Herkko Korhonen ja keskikenttäpelaaja Santeri Korpela. Nyt valittu yhdistelmäjoukkue osallistuu Sami Hyypiä -akatemian kansainväliseen jouluturnaukseen Eerikkilän urheiluopistolla.

Hieno tilaisuus pelaajille

HJS C-akatemian valmentaja Erno Virkki on iloinen pelaajiensa pääsystä mukaan kovaan seuraan.

– Pelasimme kesäkuussa Sami Hyypiä -akatemia turnauksessa Eerikkilässä, johon kutsuttiin 2000-ikäluokan 16 Suomen parasta joukkuetta. Turnauksen kolme parasta joukkuetta pääsivät suoraan tulevaan jouluturnaukseen, jonka lisäksi koottiin yhdistelmäjoukkue turnauksen parhaista pelaajista. Yhdistelmäjoukkueeseen valittiin 18 pelaajaa, eli kuuden HJS-pelaajan pääseminen mukaan on hieno juttu, Erno Virkki sanoi tyytyväisenä.

Koska kyseessä on kansainvälinen tapahtuma, paikalla on paljon myös pelaajatarkkailijoita.

– Tämä on loistava paikka pojille tulla esiin ja sen on aistinut jo harjoituksissakin. Kutsu turnaukseen motivoi pelaajia panostamaan jalkapalloon entistä kovemmin, ja se auttaa myös ymmärtämään oman harjoittelun tärkeyden joukkueharjoitusten rinnalla. He harjoittelevat jo säännöllisesti vanhempien ikäluokkien mukana, ja näen poikien tulevaisuuden jalkapallon parissa todella valoisana, Virkki jatkoi.

HJS parhaiden mukana

HJS on ollut vuodesta 2013 Sami Hyypiä -akatemian yhteistyöseura. Akatemiaan valittuja seuroja on tällä hetkellä 16. Valinta maan parhaiden seurojen joukkoon Suomen harrastetuimmassa joukkuelajissa kertoo, että HJS tekee hyvää ja laadukasta työtä juniorijalkapallon kehittämiseksi.

Sami Hyypiä -akatemiaan kuuluminen takaa leirityksiä maan parhaissa oloissa ja pelaajakehityksen seurantakonseptiin osallistumisen. Laadukkaan ja määrällisesti riittävän harjoittelun merkityksen tietää myös Santeri Korpela.

– Päästäkseni ammattilaiseksi minun pitää harjoitella paljon myös omalla ajalla, melkein päivittäin. Tavoitteenani on päästä kansainvälisille kentille, brassitähti Neymaria suosikkipelaajanaan pitävä Korpela jutteli. (HäSa)

Jari Virtanen

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic