fbpx
Uutiset

Kyläkaavojen johtotähti puuttuu vielä

Eteläisen Hattulassa tiistaina järjestetty asukasilta oli viimeinen Hämeenlinnan seudun seitsemästä kyläkaavastartista. Kaikki startit kiertänyt kyläkaava-arkkitehti Satu Huuhka on tyytyväinen asukasiltojen antiin.

-Tilaisuudet ovat olleet aika eri tyyppisiä, mutta yhteisiä asioitakin on noussut esiin. Kaikkia yhdistää toive säilyttää kylät asuttuina ja huoli siitä, että kun asukkaat ikääntyvät, talot jäävät tyhjilleen, Huuhka kertoo.

Nämä asiat nousivat esiin myös Hattulan Kosken, Kouvalan ja Hyrvälän asukasillassa, joka veti totuttuun tapaan Kouvalan maamiesseurantalon salin täyteen väkeä.

Monessa tilaisuudessa on pohdittu myös sellaisia asioita, jotka eivät suoranaisesti liity maankäytön suunnitteluun, mutta Huuhka aikoo välittää kaikki terveiset eteenpäin.

Hän aikoo purkaa asukasiltojen antia talven aikana ja valmistautuu jo samalla seuraavaan kyläkierrokseen, joka järjestetään keväällä. Silloin hän aikoo esitellä omat analyysinsä kylistä ja niiden alustavat maankäyttöluonnokset.

-Samoin aion tehdä ehdotukseni siitä, mikä voisi olla kunkin alueen johtotähti eli sellainen asia, joka erottaa sen paikan kaikista muista. Sellaisia asioita ei starttitilaisuuksissa vielä oikein noussut esiin, Huuhka kertoo.

Menot