Uutiset

Kyläkauppojen investointituki ei innosta

Janakkalan Saloisissa sijaitsevan Eerolan kaupan kauppias Juhani Eerola sanoo, että vallalla on nyt lopettamisen meininki.

-Vähitellen on pantava pillit pussiin. Jatkajaa omasta perheestä ei ole, ja tuskin kukaan on kiinnostunut pienen kyläkaupan ostamisesta.

Tarjolla olisi kyllä tukea 40 prosentin edestä tarvittaviin uusinvestointeihin, mutta siitä Eerola ei ole ollut kiinnostunut, kun lopettaminen on joka tapauksessa edessä.

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (Ely-keskus) on tänä vuonna myöntänyt yrityksen kehittämisavustusta asikkalalaiselle kauppiaalle. Hakemuksiakaan ei ole tullut enempää.

Paljon paremmin ei mennyt Hämeen Ely-keskuksen edeltäjälläkään eli Hämeen TE-keskuksella. Vuosina 2007-2009 se myönsi avustusta kärköläläiselle, hausjärveläiselle ja orimattilalaiselle kauppiaalle, yhden joka vuosi. Kaikki hakemukset hyväksyttiin.

-Kyläkauppatukea on tarjolla koko maassa yli miljoona euroa vuoteen 2014 saakka. Tästä summasta on toistaiseksi käytetty 366 000 euroa, sanoo rahoitusasiantuntija Miia Forsström Hämeen Ely-keskuksen Työllisyys- ja yrittäjyysyksiköstä. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic