Uutiset

Kyllä muuttohommat aina koulutyön voittaa!

Rengon Kirkonseudun koulun rehtorilla Marianne Penttilällä on aika positiivinen ongelma. Aina kun hän kysyy vapaaehtoisia muuttolaatikoiden kantajiksi, kaikkien kädet nousevat.

Kun työhön ei kuitenkaan tarvita kuin muutama, rehtori joutuu tuottamaan oppilailleen pettymyksiä.

Koulu on muuttamassa noin puoleksitoista vuodeksi väistötiloihin tulevan rakennustyön alta. Koululle tehdään iso laajennus, ja lisäksi vanhoja tiloja peruskorjataan.


Renkoon jää yksi koulu

Laajennuksen jälkeen kaikki Rengon alakoululaiset mahtuvat Kirkonseudun koululle. Kaksi kyläkoulua, Nevilän ja Nummenkylän koulut, on päätetty siinä vaiheessa lakkauttaa.

Ensi elokuussa Kirkonseudun väki käy koulua entisellä kunnantalolla ja Osuuspankin talossa. Kunnantaloa remontoidaan parhaillaan koulukäyttöön.

-Tässä vaiheessa viemme tavaroita Osuuspankin tiloihin ja kunnantalon varastoon, rehtori kertoo.

Muuttoa on valmisteltu vähitellen koko lukuvuosi.

-Vuoden varrella on käyty tavaraa läpi. Roskaakin on löytynyt, esimerkiksi vanhoja sanoma- ja aikakauslehtiä on heitetty pois, rehtori kertoo.


Sammalet joutuivat roskikseen

Opettaja Minna Salo kertoo luopuneensa vanhoista sammaleista ja viljanäytteistä.

-Sydäntä kyllä särki, mutta jotain piti pomon mieliksi heittää pois, hän nauraa.

Noin kahden kuukauden ajan tavaroita on hiljalleen kuljeteltu uusiin tiloihin.

-Tietysti muuttofirma olisi kesällä voinut hoitaa kaikki tavarat täältä pois, mutta me emme olisi enää mahtuneet olemaan muuttolaatikoiden keskellä. Meidän on kuitenkin pakattava kaikki valmiiksi, sillä muuttoyritys ei kuljeta irtotavaraa, Penttilä sanoo.

-Ja kun tavarat viedään itse perille, tiedämme syksyllä paremmin, missä mitäkin on. Kaikesta huolimatta tänne jää vielä muuttofirmallekin kuljetettavaa.


Matikkaa ei kaivannut kukaan

Neljännen luokan oppilaat kertovat, että muuttotouhu on tuonut vaihtelua koulupäiviin. Esimerkiksi tiistaina aamupäivällä piti olla matematiikan tunti, mutta sen sijaan oppilaat siivosivat laatikoitaan ja osa oppilaista pääsi kantamaan muuttolaatikoita autoon.

Mutta harmittaako ketään, että matikantunti jää nyt väliin?

-Ei todellakaan! Tämä vastaus tulee oppilailta reippaasti yhteen ääneen.

Neljäsluokkalainen Senni Rautanen kertoo, että hänestä on toisaalta hauska muuttaa kunnantalolle, toisaalta vähän harmittaa se, että koulumatka pitenee.

Myös Tino Leino kertoo, että hänen koulumatkastaan tulee syksyllä pidempi.

-Lisäksi harmittaa se, että kunnantalolla on niin pieni piha. Täällä on iso ja kunnollinen piha.


Kaikkien välitunnit samalla pihalla

Väistötiloissa koulu saa käyttöönsä kunnantalon sisäpihan. Myös ne oppilaat, jotka käyvät koulua tien toisella puolella Osuuspankin talossa, viettävät välituntinsa kunnantalon pihassa. Niin ikään kaikkien ruokailu on kunnantalossa.

Kunnantalon katutasosta tulee koulun käyttöön vähintään 260 neliötä. Linnan tilapalvelut (kaupungin liikelaitos) selvittelee vielä, voisiko koulu saada käyttöönsä vielä noin 100 neliötä lisää, jotka ovat vastikään vapautuneet kunnantalolta muusta käytöstä.

Osa oppilaista, todennäköisesti 3. ja 4. luokka, sijoitetaan joka tapauksessa Osuuspankin talon vuokratiloihin.

Yhtä ryhmää väistötiloihin muutto ei tietenkään koske. Kuudesluokkalaiset siirtyvät yläkouluun Hämeenlinnan lyseoon. (HäSa)