Uutiset

"Kyllä Tarjaa tulee ikävä"

Nightwishin entisen solistin Tarja Turusen ääni kaikuu vielä kaihoisana stereoista. Huoneen seinät on vuorattu yhtyeen julisteilla ja lipuilla.

Pöydällä on Nightwish-plektraa, rumpalin rumpukapulaa, lavalta heitettyä vesipulloa, vanhoja konserttilippuja ja kaikkea mahdollista muuta oheistavaraa.

Ilmiselvästi todellisen fanin huone.

Huone kuuluu hämeenlinnalaiselle Maria Taurulle, joka on ystävänsä Jenni Mäittälän kanssa fanittanut Nightwishia jo viiden vuoden ajan.

Yhtäkkinen ilmoitus Turusen erottamisesta yllätti heistä kummatkin. Perjantainen Helsingin-keikkakin sujui eturivistä sitä seuranneiden tyttöjen mukaan hyvin.

– Luin Tarjan erottamisesta kertovan kirjeen yhtyeen kotisivuilta lauantai-iltana, mutta ajattelin, ettei se voi olla totta, Tauru muistelee.

Kaksikon mielestä on hyvä, että päätös julkaistiin avoimena kirjeenä. Sitä kautta fanitkin saivat tietää, mitkä olivat siihen johtaneet syyt.

Välit muuttuneet vuoden aikana

Jonkinlaisia enteitä erimielisyyksistä ilmassa oli viime aikoina väreillyt. Myös tulevan livejulkaisun nimi, End Of An Era, sai uuden merkityksen solistin lähdön myötä.

– Vielä vuosi sitten bändin jäsenet sanoivat haastattelussa, että kaikkien välit ovat hyvät, Tauru sanoo.

– Mutta viime aikoina kyllä huomasi esimerkiksi haastatteluissa, että Tarja on ollut etäisempi, Mäittälä jatkaa.

Yhtyeen internetsivuilla julkaistussa kirjeessä Tuomas Holopainen sanoo erottamisen syyksi muun muassa sen, että Turunen aliarvostaa yhtyeen faneja.

Yhdellätoista keikalla mukana olleet Tauru ja Mäittälä ovat jossain määrin samaa mieltä.

– Keikoilla huomaa, että pojat ottavat yleisön enemmän huomioon, Tauru sanoo.

– Tarja lähtee yleensä keikan jälkeen nopeasti pois, eikä jää juttelemaan fanien kanssa, toisin kuin pojat, Mäittälä säestää.

Fanit jakautuneet kahteen leiriin

Turusen kohtalo on jakanut yhtyeen fanit kahteen leiriin. Toiset ovat erotetun solistin puolella ja toiset taas sitä mieltä, että moinen diiva saikin mennä.

Tauru ja Mäittälä eivät tunnusta kuuluvansa kumpaankaan leiriin. Päätös oli heidän mukaansa oikea, jos bändin yhteishenki paranee sen myötä.

Sitä, kenestä olisi täyttämään Turusen jättämä aukko yhtyeessä, tytöt eivät ole miettineet. He kuitenkin toivovat, että seuraajakin olisi suomalainen.

– Eihän kukaan voi Tarjaa korvata täysin. Mutta varmasti pojilla on joku jo mielessä, Tauru arvelee.

Mäittälä epäilee, että bändin suosio voi Turusen lähdön myöt laskea jonkin verran. Myös musiikin hän odottaa muuttuvan ainakin jollain tavalla.

– Mutta varmasti jotain vanhaakin säilyy, hän sanoo.

– Kyllä me faneina pysytään jatkossakin, Tauru lupaa. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic