fbpx
Uutiset

Kylmä kyytiä Kerholle

Kahdeksan minuuttia pelikellossa ja taululla numerot 3–0.

Hämeenlinnan Pallokerho putosi Helsingin IFK:n kyydistä heti alussa perjantain jääkiekon liigakierroksella. Neljän tappion putkessa perjantain kotiotteluunsa tullut HIFK ravisteli olkapäiltään kaikki mahdolliset apinat ja gorillat, kun se nuiji heikon HPK:n jään rakoon maalein 6–0 (3–0, 3–0, 0–0).

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen mietti pelin jälkeen, miksi kaikki meni pieleen.

– Se on hyvä kysymys, joka käydään illan ja yön aikana läpi koko joukkueena. Tämä oli aika monelle pelaajalle välipäivä ja se näkyi jäällä. Ottelu tietysti ratkesi Aarnion (Antti) hölmöön jäähyyn. Siinä selkäranka katkesi, Arvonen myönsi.

Vaisusti alkukauden pelannut HIFK sai peliin unelma-alun. Corey Elkins kiersi minuutin pelin jälkeen vauhdilla Aleksi Laakson, pääsi nokikkain Frans Tuohimaan kanssa ja napautti kiekon verkkoon. HPK sai nopeasti kaksi ylivoimaa ja pääsi 5–3-tilanteeseenkin 18 sekunniksi, mutta erikoistilannepelaaminen oli perjantaina huonoa. Se tuli lopullisesti selväksi ajassa 7.37, kun Aarnio taklasi rajusti selästä Henrik Forsbergia ja sai viisiminuuttisen. Viisi sekuntia myöhemmin Iiro Pakarinen siirsi maalin edestä HIFK:n 2–0-johtoon ja vain 18 sekuntia myöhemmin Elkinsin illan toinen maali ratkaisi pelin lopullisesti.

Samalla myös Frans Tuohimaa sai tarpeekseen ja loppupelin Kerhon maalia vartioi Juuse Saros.

Viiteen asti aikaa

HPK ja HIFK kohtaavat heti uudestaan lauantaina Ritariareenassa.

– Meillä on kello 17 asti aikaa kasvojenpesulle. Siitä lähdetään, että tämä joukkue on lauantaina ihan erinäköinen kuin nyt, Arvonen lupasi.

Myös HPK:n hyökkääjä Jesse Saarinen ihmetteli pelin jälkeen joukkueen esitystä.

– Tämä oli meiltä todella surullinen peli. Olimme jäljessä joka osa-alueella alusta alkaen. Emme saaneet minkäänlaista kiekollista peliä aikaan. Vastustaja voitti ihan kaikki kaksinkamppailut. Todella vaikea ilta ja anteeksiantamatonta meiltä, Saarinen puhisi.

HIFK:n leirissä hymyilytti

Jos HPK:n leirissä oli potutus kovaa luokkaa, olivat ilmeet HIFK:n pukukopissa ihan erilaisia. Joukkue pääsi nauttimaan perjantaina onnistumisista oikein urakalla. Toisessa erässä kotijoukkueen maalikarkeloita jatkoivat Eero Somervuori, unkarilainen Janos Hari (1+1) ja kapteeni Ville Peltonen (1+2). Toni Söderholm oli syöttämässä neljää HIFK:n maalia.

HPK:ssakin muutama vuosi sitten Ville Viitaluoman laidalla maaleja paukuttaneen Juuso Puustisen mielestä HIFK:n valmistautuminen meni nappiin.

– Valmistauduimme peliin tosi hyvin, saimme hyvän startin ja olimme viiden minuutin ylivoimalla tosi tehokkaita. Tuntui, että peli oli ohi ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Yritimme pelata fiksusti loppuun, koska tiedostimme, että lauantaina on todella kova peli edessä. Meidän pitää osata nauttia tästä ja ottaa hyvät asiat mukaan, mutta samalla myös nollata peli, jotta olemme lauantaina pelissä sisällä heti alusta, Puustinen sanoi.

Kuopiolaiskasvatti uskoo, että rökälevoiton nollaaminen onnistuu ongelmitta.

– Ei se ole vaikeata. Tämä on meille hyvä lähtökohta. Viikko sitten meillä oli kotipeli, jonka hävisimme. Lauantain toinen peli oli meille taas vaikea. Voitto antaa lauantaille lisäenergiaa. Olemme valmiina lauantaina, Puustinen vakuutti. (HäSa)

Menot