Uutiset

Kymmeniä sakkoja poliisin tehovalvonnassa

Kymmeniä autoilijoita on saanut sakot Liikkuvan poliisin tehokampanjassa Helsinki-Tampere-moottoritiellä kuluneen viikon aikana.

Pääkaupungin ja Valkeakosken väliselle osuudelle keskittyneessä tehovalvonnassa tartuttiin tienkäyttäjien nopeuksien lisäksi turvaväleihin ja tarpeettomaan vasemman kaistan käyttöön. Kaikkiaan sakkoja oli keskiviikkoiltaan mennessä kirjoitettu noin 30 kappaletta, ja kuudelta oli takavarikoitu ajokortti ylinopeuksien vuoksi. Tehovalvonnassa haaviin jäi myös yksi etsintäkuulutettu henkilö.

Alkuviikon aikana reippaimmat ylinopeudet mitattiin Hämeenlinnan moottoritien katetyömaan 50 kilometrin nopeusrajoitusalueen kohdalla, missä kaksi henkilöä päästeli noin tuplasti yli sallitun nopeuden. Molemmat menettivät ajokorttinsa välittömästi.

Kevään tehovalvontaan oman mausteensa toivat poikkeukselliset lumisateet, joiden vuoksi poliisipartiot ovat auttaneet aamupäivisin lumisateessa tieltä suistuneita autoilijoita. Poliisi muistuttaakin, että talvirenkaat ovat Hämeessä vielä välttämättömät.

Tehostettua liikenteenvalvontaa jatketaan koko pääsiäisliikenteen ajan. (HäSa)