Uutiset

Kympin maalijuhla Kaurialassa

Härmän viimeinen kotiottelu Kakkosessa tuotti kymmenen osuman maalijuhlan Kaurialan kentällä, mutta Maskun Palloseura hyödynsi paikkansa tehokkaammin. Härmä hävisi 3–7 (1–2).

– Positiivinen asia oli kolme tehtyä maalia, sillä emme olleet tehneet pitkään aikaan maaleja, sanoi valmennusvastuun kantanut Ilkka Turunen.

Turunen oli oikeassa, sillä kuusi edellistä ottelua ennen sunnuntain koitosta Härmä oli hävinnyt yhteismaalein 0-31. Härmän maalittomuus kesti yhteensä 627 minuuttia eli lähes kymmenen ja puoli tuntia.

Härmän edellisen osuman ennen sunnuntaita teki Tatu Mäkelä Raumalla Pallo-Iiroja vastaan 11. elokuuta juuri ennen taukoa.

Härmän maaliton putki loppui, kun Anssi Laine syötti Aaro Forssin läpiajoon kulman jälkitilanteesta ja Forss laukoi 1–2-kavennuksen 40. minuutilla.

– Inhottavasti vastustaja sai kaksi maalia eteen. He saivat kyseenalaisen pilkun pahaan paikkaan, Turunen sanoi.

Turunen viittasi toppari Rasmus Holman pirlomaisesti tekemään rankkariosumaan puolen tunnin kohdalla.

– Sitten vielä nousimme tasoihin, mutta emme ole viime peleissä jaksaneet kuin 65 minuuttia. Se jälkeen on ollut vaikeata. Fysiikka ei vaan riitä, Turunen sanoi.

Janne Lempinen tasoitti toisen jakson alussa hyvällä käännöllä ja teki uransa ensimmäisen maalin Kakkosessa.

MaPS latoi lopulta maaleja urakalla. Ykköstähti Niklas Harjula teki neljä, Joni-Petteri Malka yhden ja Santeri Suvala myös yhden.

Härmän Forss tuikkasi kulman jälkitilanteesta toisen henkilökohtaisen osuman pelin lopussa.

– Se lämmitti, että hyökkäyspään pelaajille tuli onnistumisia. Meille maalit menivät kovin helposti ja useasti karkeiden virheiden jälkeen, Turunen sanoi.

Härmän Anssi Laineella oli pari huippupaikka avausjaksolla. Jälkimmäisestä tilanteesta Eetu Kolukin pääsi yrittämään tuloksetta. Toisella jaksolla Forss osui tolppaan ja vaihtopelaaja Otto Ojala tulitti ylärimaan.

Härmällä on vielä päätösotteluna vierasmatsi Sportingia vastaan lauantaina.

– Kristiinankaupunkiin on pitkä matka, mutta pitkä matka on takaisin kotiinkin. Kauden loppuun pelaaminen on lähtökohtana, Turunen tuumasi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.1.2020