fbpx
Uutiset

Kypäräpakko jäähalliin, kotiin ja työpaikalle

Traaginen onnettomuus, jossa nelivuotias sai harhautuneen jääkiekon päähänsä, on käynnistänyt pitkään kaivatun keskustelun yleisestä turvallisuudesta.

Tähän mennessä paras ehdotus saatiin lukea lehden yleisönosastolla nimimerkiltä “Huolestunut perheenäiti”, joka vaati ristikollista kypärää varusteeksi kaikille jääkiekko-ottelua katsoville lapsille.

Aloite on hyvä, mutta ei riittävä. Kypärät on määrättävä pakolliseksi kaikille katsojille siirtymäajaksi, joka tarvitaan turvallisempien jäähallien rakentamiseen.

Turvahallissa katsojien ja kiekon väliin on jäätävä vähintään 30 sentin teräsbetoniseinä tai kestävyydeltään vastaava pleksi. Koska sellaista pleksiä ei ole olemassakaan, on otteluiden katsominen jäähallissa kiellettävä. Vain siten voimme estää turhat katsomokuolemat.

Pari vuotta sitten oli lapsi horjahtaa Aulangon Joutsenlampeen joutsenia syöttäessään. Tuolloinkin totuus saatiin lukea yleisönosastolta, jossa nimimerkki “Huolestunut perheenisä” vaati kaiteita järven ympärille.

Jälleen kerran aloite oli hyvä, mutta ei riittävä, sillä lapsoset kulkevat muidenkin vesistöjen rantamilla. Ne on kaikki aidattava.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä uimarantoihin ja suihkulähteisiin, jotka vaativat ainakin kolmemetriset turva-aidat ympärilleen. Vain siten voimme estää turhat hukkumiskuolemat.

Jalankulkijat liukastelevat ja kaatuilevat, kirjoitti nimimerkki “Huolestunut mummu” yleisönosastossa.

Ainoa järkevä ratkaisu on kypäräpakko. Jalankulkukypärä vähentää jalankulkijoiden törttöilyssä syntyviä vammoja ja näyttää coolilta. Vain siten voimme estää turhat jalankulkukuolemat.

Polkupyöräily se vasta vaarallista onkin, muistutti nimimerkki “Huolestunut citysinkku” yleisönosastolla.

Pyöriin onkin välittömästi saatava pakolliset apupyörät, 15 000 watin halogeenivalot, turvatyynyt, moottori sekä täyden sivutörmäyssuojan antava kolmiovinen turvakori. Vain siten voimme estää turhat pyöräilykuolemat.

Työtuoleihin on saatava turvavyöt, vaati nimimerkki “Huolestunut toimistotyöntekijä”.

Tähän ei ole muuta lisättävää, kuin se, että kotisohvat ne onnettomuusalttiita vasta ovatkin. Vain vaatimalla kypäräpakon lisäksi airbagit jokaiseen tuoliin, jakkaraan ja divaaniin voimme välttää turhat istumakuolemat.

Autot ajavat liian lujaa eikä suuntavilkkuakaan käytetä, kirjoitti nimimerkki “Huolestuneen perheenäidin kaima” yleisönosastolla hiljattain.

Koska poliisin resurssit eivät riitä valvontaan, on oppia otettava aikakaudelta, jolloin kukaan ei kuollut auto-onnettomuuksissa.

Jokaisen auton eteen on määrättävä jalkaisin kulkeva varoittaja, joka heiluttaa isoa punaista lippua. Kävelyvauhtia etenevät autot ovat kohtuullisen turvallisia jopa yhteentörmäyksessä kypäräpäisen jalankulkijan ja turvapolkupyörän kanssa.

Vain näin voimme välttää turhat liikennekuolemat ja maailma pelastuu.

Menot