Uutiset

Kypsä esitys toi pisteet

FC Hämeenlinna unohti nopeasti torstain heikon vierasottelunsa Turussa. Sunnuntaina joukkue oli vahva jalkapallon Kakkosen kotiottelussaan seinäjokelaista Kerho 07:ää vastaan. Se piti vierasjoukkueen käytännössä kokonaan pois maalipaikoilta ja iski itse pari kertaa terävästi. 90 minuutin pelin jälkeen Kaurialan tulostaululla komeilivat kotijoukkueen 2–0 (0–0) -voittolukemat.

Hämeenlinnalaisten kakkosvalmentaja Jussi Lempinen kertoi, että torstain tappio perattiin joukkueen sisällä tarkasti.

– Palaveerasimme torstain jälkeen perusteellisesti. Se oli meiltä karmea esitys, jonka jälkeen selkiytimme puolustussuuntaan asioita. Nyt näimme meiltä kypsän jalkapallopelin hyvää seinäjokelaisjoukkuetta vastaan, joka pyrkii pelaamaan aktiivista jalkapalloa. Onnistuimme hyydyttämään sen ja iskemään hyvin vastaan. Toisella jaksolla onnistuimme sitten ratkaisemaan pelin, Lempinen kertasi.

Kyöstilä hassutteli serbiammattilaista

Kotijoukkue avasi maalinteon tunnin pelin jälkeen. Xhevdet Zeqiri karkasi läpiajoon ja tuikkasi pallon ohi vieraiden maalivahdin Ville Viljasen. 2–0-maalin FC Hämeenlinna iski 83 minuutin kohdalla. Vaihdosta peliin tullut Jami Kyöstilä hassutteli liigajoukkue SJK:n ammattilaisen ja kapteenin Pavle Milosavljevicin ja tarjoili avopaikan Jere Suomalaiselle. Suomalainen ei erehtynyt, vaan teki kauden seitsemännen Kakkosen osumansa.

Kyöstilä piti vastustajia pilkkanaan useamman kerran.

– Jami on jalkava, hyvä, nuori ja ennakkoluuloton poika. Hänellä on positiivinen tulevaisuus, kun vaan jaksaa jatkaa hommien tekemistä. Sitä en epäile yhtään, sillä hän sellainen luonne, että työnteko jatkuu varmasti.

Vahvaa peliä puolustuspäähän

Hämeenlinnan puolustuspeli oli sunnuntaina rautaa. Kerho 07 ei päässyt maalipaikkaan kuin oikeastaan kerran ja sekin tuli kotijoukkueen pelin ainoasta virheestä.

– Pelasimme puolustussuuntaan hyvän pelin. Vastustajalla oli yksi paikka koko pelissä, joka tuli pitkästä aikaa pelanneen Harri Suhosen virheestä. Kypsä on tähän väliin hyvä sana. Voimme olla oikein tyytyväisiä, Lempinen kehui.

Kotijoukkueen ikävimmästä tempusta vastasi laitapuolustaja Omid Musawi, joka aiheutti joukkueelleen ongelmia viime minuuteille. Ensin Musawi sai keltaisen kortin törmättyään maalivahti Viljaseen. Pari minuuttia myöhemmin päätuomari Marko Lindberg näytti pelaajalle toista keltaista ja sen seurauksena punaista korttia suunsoiton takia. Hämeenlinnan penkillä Musawin törttöilyä ei hyvällä katsottu.

– Siihen varmasti vielä palataan. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, eikä välttämättä viimeinen, mutta tässä joukkueessa se sai luvan olla viimeinen kerta. Näin ei toimi kukaan tässä joukkueessa, Lempinen lupasi.

FC Hämeenlinna nousi voitollaan sarjataulukossa pois putoajan paikalta seitsemänneksi. Joukkue jatkaa Kakkosen pelejään ensi lauantaina Närpiön Kraftin vieraana. Sunnuntaina vierasottelun Vaasan IFK:ta vastaan hävinnyt on FC Hämeenlinnaa kolme pistettä edellä viidentenä. (HäSa)

Asiasanat