Uutiset

Kypsä Tapola on ainoa Matti-pelin helmi

Kun sä lähdet hyppyyn, sä olet ihan yksin. Sä joudut siinä hyppyrinnokalla tekemään yksinäsi ihan omat ratkaisut. Sä oot siellä ylhäällä ihan up yours.

Hyppy kulkee edelleen ja saat palkintorahaa 500 euroa.

Näin kerrotaan Ehkä otan – ehkä en -kortissa. Pelaamme työporukalla Matti on maailman paras -lautapeliä.

Pelin idea on se, että pelaajat kiertävät laudalla ja samalla oppivat jotain Matti Nykäsen elämästä. Jokaisessa ruudussa on triviaa Matin elämästä aikajärjestyksessä. Jos osuu Matin mäkihyppyuran ruutuihin, tiedossa on rahaa. Jos taas Matti on mäkikisoissa riehunut, menettää rahaa. Jokaisella pelaajalla on aluksi 5000 euroa. Häviäjä on se, joka ensimmäisenä menettää pennosensa.

Pelissä on vain ja ainoastaan rahastuksen makua. Pelilauta on ankea, pelaajan ei tarvitse tehdä muuta kuin heittää noppaa ja antaa pankkiin rahaa tai ottaa sitä sieltä. Aivotoimintaa ei tarvitse käyttää. Pelin ainoa piristys on Ehkä otan – ehkä en -lappusten lentävät lauseet, kuten: Kaikkihan meistä on syöny makkaraa. Mutta kuka meistä on syöny ylikypsää Tapolaa?

Matin elämän karu arki tulee myös korteissa hyvin esille: Kaikki lähtee taas samaa oravanpyörää. Keikka, siideri, kaksi siideriä, sitten kori ja poliisit. Kuittaa keikkapalkkiota 1000 euroa.

Työporukan kommentit pelistä ovat seuraavanlaisia:

– Tässähän opetetaan siihen, että tekemättä mitään saa rahaa.

– Pelistä puuttuu se, että kun rahat ovat kuluneet, voisi soittaa luottotoimittajalle ja saada vähän apuja.

Mutta pelistä oppiikin jotain. Matti on ollut Uuraisten kunnanvaltuutettu ja hän on osallistunut kioskimurtoon kesällä 1986. Voihan pelistä myös oppia sen, että Matti on joskus hypännyt mäkeä.

Mattihan on herkullinen aihe peliksi. Toteutus on täysin kökkö. (HäSa)

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic