Uutiset

Kyterin ykkösalueelle lähes 30 omakotitonttia

Kyterin pientaloalueen asemakaavoitus on päässyt vauhtiin Turengissa. Alueen aloituskortteleiden eli Kyteri 1:n asemakaava saataneen hyväksytyksi vielä tänä vuonna.

Alueelle on tulossa 28 omakotitonttia, kolme paritalotonttia ja kaksi rivitalotonttia. Omakotitonttien koko on keskimäärin 1 270 neliötä.

Pirttimäkeä vastapäätä

Kyteri 1 on kooltaan 11 hehtaaria. Suurin osa alueesta on nykyisin peltoa. Alueella on ennestään yksi rivitalo ja yksi omakotitalo. Alue sijaitsee Turengintien pohjoispuolella, ja tien eteläpuolella sijaitsee Turengin viimeksi rakennettu omakotialue Pirttimäki.

Uudelle alueelle pääsee Vinkinpolulta (nykyiseltä Vinkintieltä) sekä uutta Keinulaudanraittia pitkin. Alueen sisällä kulkee kaksi lenkkimäistä katua: Pelipihanpolku ja Hippaspolku.

Alun perin alueen itänurkkaan oli tarkoitus sijoittaa yksi liiketontti, mutta se on sittemmin jätetty kaavaluonnoksesta pois.

Kyteriin neljä omakotialuetta

Kyteri 1 on osa laajempaa Kyterin aluetta, johon on tarkoitus kaavoittaa kaiken kaikkiaan neljä omakotialuetta. Kyterin kakkos-, kolmos- ja nelosalueet kaavoitetaan myöhemmin – nelosalue vasta vuoden 2020 jälkeen.

Lisäksi Kyterin yleiskaava-alueeseen kuuluvat Moision kenttä ja Aavalinnan tontti. Yleiskaava on parhaillaan valmisteltavana.

Tontteja ensi vuonna

Janakkalan tekninen lautakunta hyväksyi Kyteri 1:n asemakaavaluonnoksen tiistaisessa kokouksessaan. Seuraavaksi se menee kunnanhallituksen hyväksyttäväksi ja sitten nähtäville ja lausunnoille.

Valtuuston päätettäväksi asemakaava saadaan todennäköisesti joulukuussa. Kunnallistekniikka alueelle on tarkoitus rakentaa ensi vuonna, ja kun se on valmiina, kunta voi alkaa luovuttaa sieltä tontteja. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic