Uutiset

La Scala lennähtää Bio Rexin saleihin

Verkatehtaan Bio Rexissä alkavat oopperaesitykset toukokuussa. Elokuvakeskuksen valkokankaalle välitetään suorina ja nauhoitettuina lähetyksinä oopperaa Euroopan johtavista oopperataloista Milanosta, Pariisista, Barcelonasta, Madridista sekä Münchenin ja Salzburgin oopperafestivaaleilta.

Suoria lähetyksiä on luvassa ainakin Milanan La Scalasta, jonka kanssa Bio Rex Cinemas ilmoittaa aloittaneensa yhteistyön.

-Olemme kevään aikana saaneet rakennettua valmiiksi elokuvakeskusten satelliittitekniikan, kertoo teatteritoimintojen päällikkö Aku Jaakkola. Hänen mukaansa satelliitin kautta on jatkossa mahdollisuus välittää oopperan lisäksi myös konsertteja ja urheilutapahtumia.

Ensimmäisessä oopperaesityksessä 11. 5. nähdään Puccinin kuuluisin ooppera Tosca Baijerin valtionoopperan tulkitsemana. Luc Bondyn ohjaama ja Fabio Luisin johtama esitys on nauhoitettu viime kesänä Münchenin oopperafestivaaleilla. Päärooleissa laulavat tähtisopraano Karita Mattila, tenori Jonas Kaufmann ja bassobaritoni Juha Uusitalo.

Kesän mittaan nähdään vielä mm. nauhoituksia Giuseppe Verdin teoksia Milanon La Scalasta ja Mantovasta Italiasta. Ensimmäinen suora lähetys on Figaron häät 6.6. Teatro Realista Madridista. Ariane ja Siniparta välitetään suorana Gran Teatre del Liceusta Barcelonasta 29.6.

Syyskauden ohjelmiston Bio Rex lupaa julkistaa elokuussa. Jo nyt tiedetään, että oopperavuoden päättää suora lähetys Milanon La Scalasta 7.12. Silloin nähdään W. A. Mozartin Don Giovanni.

Oopperaesityksiä nähdään Hämeenlinnan lisäksi Espoon ja Kajaanin Bio Rexissä. Lipunmyynti alkaa perjantaina 15.4. (HäSa)

Menot