Uutiset

Laajasalon seksuaalirikosjutussa nostettu syytteitä: "Enoa" syytetään muun muassa törkeistä raiskauksista

Poliisin mukaan epäillyt rikokset tapahtuivat miehen kotona, missä hän tarjosi nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä.
Helsingin poliisi on tutkinut alkuvuodesta asti laajaa hyväksikäyttöepäilyä. Kuva: JUSSI LEINONEN

Syyttäjä on nostanut syytteitä Helsingin Laajasalossa paljastuneessa laajassa seksuaalirikoskokonaisuudessa. Nuorten keskuudessa “Enona” tunnettua 64-vuotiasta miestä syytetään muun muassa kahdesta törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta. Syytteiden nostamisesta kerrottiin STT:lle Helsingin käräjäoikeudesta.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että epäillyt rikokset tapahtuivat miehen kotona, missä hän tarjosi nuorille alkoholia ja huumaavia lääkkeitä. Mies vangittiin jo maaliskuun alussa.

Poliisi ilmoitti heinäkuun lopulla, että se tutkii tapausta. Samalla se julkaisi miehen kuvan ja pyysi miehen toiminnasta tietäviltä yhteydenottoja. Jo saman viikon aikana yhteydenottoja tuli useita kymmeniä ja poliisille ilmoittautui uusia uhreja.

Lue myös: Poliisi on paljastanut vajaan vuoden sisällä neljä poikkeuksellisen laajaa lasten hyväksikäyttövyyhtiä eri puolilla Suomea

Päivän lehti

28.1.2020