Uutiset

Laamasen juhlapeli päättyi jatkoaikatappioon

HPK pelasi perjantaina Raumalla yhden kauden kiistatta parhaista vierasotteluistaan, mutta voittoa ei ritaripaidoille tälläkään kertaa suotu. Unten mailla suurimman osan peliajasta ollut Lukko teki yhden ratkaisevan maalin enemmän ja jääkiekossa se riittää. Tosiasia kuitenkin on, että loppunumerot 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) mairittelevat kotijoukkuetta.

-Piste on tässä tilanteessa lohtu, mutta laiha sellainen, päävalmentaja Harri Rindell tiivisti kerholaisten tunteet yhteen lauseeseen.

Erityisen pahasti jatkoaikatappio nyppi vierasjoukkueen kultakypärä Jukka Laamasta. Konkaripakki teki ottelussa yhden ainoan virheen, mutta ikävä kyllä pahimpaan mahdolliseen paikkaan.

Uransa kuudennensadannen liigaottelun pelannut Laamanen oli pelkkä hikinen lapanen, kun Lukon kokolias kanadalaishyökkääjä Kris Beech runnoi hänen edestään voittomaalin jatkoajan vanhettua vain 38 sekuntia.

-Kaveri nosti kerran mailaa ja teki maalin. Minä munasin itse loput, siinä se, Laamanen tuskaili.

-Harmittaa vietävästi, sillä me olimme nyt parempia joukkueena. Vaikeaa on ollut, mutta nyt taktiset muutokset tuntuivat tuottavan tulosta, SM-liigassa jo kaudella 1995-96 Jypin paidassa debytoinut Laamanen tilitti.

Uudet pelaajat täyttivät paikkansa

Tappiosta huolimatta Laamanen löysi ottelusta jotain positiivistakin.

-Meillä oli kolme uutta kaveria, jotka kaikki täyttivät paikkansa hyvin. Kiitos heille.

Uusien kavereiden eli Ville Hämäläisen, Jan-Mikael Juutilaisen ja Henri Tuomisen peli tyydytti myös tuskaisen oloista päävalmentajaa Harri Rindelliä.

-Siihen nähden hyvä peli kaikilta, että saimme heidät mukaan vasta torstaiaamuna. Viimeinen mies tuli hallille vartti ennen jäätreenien alkua, Rindell kertoi.

-Ohkaisella materiaalilla tässä on menty. Toiveissa on, että saisimme Janne Kolehmaisen mukaan jo ensi viikonloppuna, mutta siihen asti pitänee pärjätä näillä. Koko ajan tehdään toki työtä senkin eteen, että löytäisimme jostain paikkaajia loukkaantuneiden tilalle.

Luomala pelasti Kerhon jatkoajalle

Juhlakalu Laamaseen on pakko yhtyä siinä, että HPK oli todellakin pelillisesti illan paras joukkue. Vieraat saivat pelinsä kasaan varsinkin toisessa erässä, mutta kotijoukkueen maalivahti Mika Norosen ohittamiseen eivät taidot enää riittäneet.

-Kenttätasapaino pysyi toisessa erässä kiitettävän hyvin kasassa, tiivisti Harri Rindell.

Vaikeaa oli Lukonkin maalipyssyillä, sillä ensimmäistä osumaa saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti. Kris Beechin laukaus ohitti Mikko Tolvasen, kun Ville Hämäläinen istui jäähypenkillä.

Äijänsuolla odotettiin kotijoukkueen menevän maalin jälkeen menojaan, mutta toisin kävi. Ottelua oli jäljellä enää reilut kolme ja puoli minuuttia, kun punakuono syttyi Norosen selän takana. Ylivoimamaali merkittiin muuten vaisusti pelanneen Marko Luomalalle, joka onnistui ohjaamaan Marko Tuulolan vedon sisään.

-Pelasimme tosi hyvän vierasottelun, sikäli Lukon jatkoaikamaali harmittaa tavallistakin enemmän. Meillä oli ennen maalia kaksikin hyvää purkupaikkaa, mutta niitä ei pystytty käyttämään hyväksi, tuskaili Rindell.

-Hyvän taisteluilmeen lisäksi olen tyytyväinen nuorten puolustajien Lauri Kärmeniemen ja Santeri Alatalon peliin. Kaverit kantoivat isoa vastuuta hienosti, Rindell jatkoi.

Tuulolalle 800 täyteen lauantaina

HPK:n pelit jatkuvat heti lauantaina, kun joukkue saa Rinkelinmäellä vastaansa Tampereen Tapparan. Keväällä 40 vuoden ikäpyykin ylittäneelle kapteeni Marko Tuulolalle peli on jo liigauran kahdeksassadas. (HäSa)