Uutiset

Läänin asiantuntijat opastavat venäläisiä lastensuojeluhenkilöitä

Etelä-Suomen läänin ja Leningradin läänin viranomaiset hakevat yhteistuumin uusia kehittämisalueita lastensuojelutyöhön.

– Leningradin alueen lastensuojelutyö on edistynyt huomattavasti viime vuosina, mutta siellä on samanlainen tilanne kuin Suomen kunnissa eli rahaa on vähän ja tarpeita paljon, sanoo lääninsosiaalitarkastaja Kristiina Hehku.

Jo toteutetun kolmivuotisen lastensuojeluhankkeen aikana on koulutettu henkilöstöä 14:ssä Leningradin läänin kunnassa ja lastensuojelupalveluja on uudistettu.

Viime vuonna alkoi uusi kolmivuotiskausi Perhe voimavarana -hankeen tiimoilla. Hanketta rahoitetaan ulkoministeriön lähialueyhteistyö rahalla. Vuosittainen budjetti on noin 25 000 euroa.

– Hankkeessa järjestetään muun muassa kaksi koulutustapahtumaa vuodessa. Lisäksi alustavasti on keskusteltu Leningradin läänissä toteuttavista yhdestä, kahdesta pilotista, joissa yritetään saada käyntiin kuntien välinen yhteistyö, sanoo Hehku.

Lääninhallituksen ja Leningradin läänin työ- ja sosiaalikomitean edustajat paneutuvat uusiin lastensuojelutyön haasteisiin työtapaamisessa Hämeenlinnassa. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic