Uutiset

Laboratoriofuusion valmistelu voi alkaa

Keskussairaalan laboratorioiden ja Fimlabin fuusion täytäntöönpanoa voidaan viedä eteenpäin, vaikka fuusiopäätöksestä onkin valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen.

Hallinto-oikeus antoi maanantaina asiassa välipäätöksen. Sen mukaan täytäntöönpanon kieltämiselle ei ole ilmennyt aihetta.


Yhdistämispäätös joulukuussa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuusto päätti joulukuussa, että keskussairaalan laboratoriot yhdistetään Fimlab laboratoriot oy:öön. Yhtiömuotoisen toiminnan oli määrä alkaa 1. huhtikuuta.

Sairaanhoitopiirin valtuuston varapuheenjohtaja Irja Pynnönen valitti päätöksestä Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Lisäksi hän vaati, että päätöksen täytäntöönpano kielletään. Tästä täytäntöönpanokiellosta tuli siis välipäätös, mutta itse valitusta oikeus ei ole vielä käsitellyt.

Viittaako välipäätös siihen, että valituskin menee aikanaan kumoon, sairaanhoitopiirin johtaja Jarmo Väänänen?

-En halua ennakoida oikeuden ratkaisua, mutta jonkinlaista osviittaa tämä varmasti antaa.


Ennen lomia tai niiden jälkeen

Väänänen sanoo, että sairaanhoitopiirin hallitus saa seuraavassa kokouksessaan ryhtyä valmistelemaan fuusiopäätöksen täytäntöönpanoa.

Alun perin fuusioitumisen piti toteutua huhtikuussa, mutta se aikataulu ei voi Väänäsen mukaan enää toteutua.

-Oli tarkoitus alkuvuonna, että valmisteluaikaa olisi ollut kolme kuukautta. Nyt en osaa sanoa, saadaanko yhdistyminen toteen ennen kesälomia vai niiden jälkeen.

Väänänen kertoo, että laboratoriofuusioita on tehty tai ollaan tekemässä ympäri maata: Pohjois-Suomessa, Itä-Suomessa, Uudellamaalla, Turun seudulla…

-Kanta-Hämeessäkin haluamme olla tässä kehityksessä mukana. (HäSa)