Uutiset

Ladun naiset mitalijahtiin

Alta pois, täältä tulee Hämeenlinnan Ladun naisten kirkkovene. Ja lujaa tuleekin tänä kesänä.

Kari Arosen valmentama joukkue avasi kilpailukautensa voitolla viikonvaihteessa Mäntyharjun Korpijärvellä soudetussa 19 kilometrin kisassa. Toiseksi jäi reilulla erolla viime kesän kova kilpakumppani Kouvolan Soutajat, joka vielä vuosi sitten päihitti Ladun paatin muun muassa 10 kilometrin SM-kisassa.

Seuraavan kerran Ladun naiset ovat vauhdissa lauantaina Sulkavalla soudettavissa keskimatkan (25 kilometriä) SM-kisoissa. Ja tavoitteena on jälleen kukistaa Kouvolan paatti.

– Silloin nimittäin taistelisimme jo aika vahvasti SM-pronssista. Mikkelin Soutajat ja Joutele ratkaisevat kullan ja hopean, ja himmeimmistä mitaleista vääntävät meidän ja Kouvolan lisäksi Sulkavan Urheilijat -41, arvelee valmentaja Aronen.

Ladun veneessä SM-kisoissa soutavat Ritva-Liisa Salonen, Maija Larm, Annika Lahtinen, Sanni Rantala, Mari Palo, Piia Aro, Mirka Posio-Virtanen, Tuija Salonsaari, Tiina Piitulainen, Tuula Manninen, Paula Leppäkorpi, Tuuli Lahikainen, Riitta Rintala, Laila Patronen-Jurvanen ja perämiehenä tahtia lyö Janne Kalmari. Mäntyharjun kisassa mukana olivat myös Taina Vuorinen, Tuija Saastamoinen ja Johanna Rekola.

– Meillä on pitkästä aikaa riittävästi soutajia. Porukassa on jo reilut kolmekymmentä naista, eli kolmatta veneellistä. Uusia soutajiakin on tullut porukkaan, joille pidän tänään tekniikkaharjoitukset. Muutama nuorempikin soutaja on innostunut kokeneiden kuntoilijoiden lajista, Aronen muistuttaa.

Ladun ykkösjoukkue on lisännyt kyytiään reilusti viime kesästä.

– SM-kisoissa parhaat saavutuksemme olivat viidennet sijat 2000 ja 10000 metrin sprinttimatkoilla. Pitempien matkojen SM-kisoissa emme olleet lainkaan, mutta nyt kurotamme jo mitaleille. Harjoittelimme kovasti koko talven ja nyt alkaa tulostakin syntyä, Aronen myhäilee.

Ladun naisten kilpailukalenterissa on tällä kaudella kymmenkunta kisaa. Keskimatkan SM-kisan jälkeen seuraava tavoite on Sulkavan suursouduissa heinäkuun puolessa välissä.

– Suursouduissa olemme mukana 58 kilometrin pitkän matkan SM-kisassa. Elokuussa ovat sitten vuorossa Tampereella kiskottavat SM-sprintit. Kalenterissa on myös sopivasti pienempiä kisoja, Aronen kertoo.

Talvella kuntoon

Ladun veneen kapteeni Piia Aro odottelee mielenkiinnolla viikonvaihteen Sulkavan kisaa. Myös hänen mielestään hämeenlinnalaisilla on nyt oikeanlainen tsemppi päällä.

– Meillä on erittäin innokkaita soutajia ja pidämme myös hauskaa veneessä. Soudamme ja harjoittelemme ihan tosissamme, mutta aina pitää olla huumorimielellä, Aro painottaa.

Kirkkovenesoutajat ovat monipuolisesti liikkuvia kuntoilijoita. Talvikaudellakaan ei kuitenkaan unohdeta soutua.

– Käymme harjoittelemassa Hämeenlinnan Soutajien sisäsoutulaitteilla, sillä myös soudussa kunto luodaan talvella. Osa meistä myös kilpailee ergosoudussa, Aro kertoo. (HäSa)

Asiasanat