Uutiset

Lady Huskies tyylikkäällä voitolla finaaliin

Hämeenlinnan Lady Huskies jatkoi kauden voittokulkuaan lauantaina amerikkalaisen jalkapallon naisten 1. divisioonan pudotuspeleissä.

Välieräottelussa runkosarjan voittajan jalkoihin jäi mikkeliläinen Lady Bouncers. Huskies voitti ottelun Pullerin tekonurmella tyylipuhtaasti lukemin 44–0 (18–0).

Huskies hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun, mutta tuo tappio tuli juuri Bouncersia vastaan. Tuolloin mikkeliläiset aloittivat ottelun vahvasti ja onnistuivat vain niukasti pitämään Huskiesin loppurynnistyksen kurissa.

Lauantain välierässä Huskies syötti vierasjoukkueelle sen omaa lääkettä ja karkasi heti ottelun alussa johtoon.

– Sillä lailla halusimme peliin lähteäkin. Meillä oli tarkoitus tehdä pisteitä heti alkuun ja saada vastustajan puolustus varpailleen. Ei voi muuta sanoa kuin, että olen todella ylpeä joukkueesta. Käänsimme sen edellisen tappion voitoksi. Meillä on leveämpi materiaali ja enemmän mimmejä. Pystymme tällaiset pitkät pelit voittamaan sillä, että saamme tuoretta jalkaa kentälle, Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti arvioi.

Huskiesin hyökkäys kunnostautui ottelussa pelinrakentaja Jenni Mölsän ja keskushyökkääjä Iina Tähkäsen johdolla. Molemmat tekivät kolme touchdownia. Anne Rasilahti teki yhden touchdownin ja Vilhelmiina Karonen kaksi lisäpistettä.

Jos mahdollista, vielä enemmän pelissä loisti kuitenkin Huskiesin puolustus. Mikkeliläiset eivät päässeet kertaakaan edes lähelle maalialuetta. Linjapelaaja Anne Rasilahti palkittiin Huskiesin parhaana pelaajana.

– Oli huima peli koko joukkueelta. Hyökkäyksessä Tähkäsen Iina teki huikeita jaardimääriä. Puolustus taas keskittyi olennaiseen ja piti omat vastuualueensa. Meillä oli myös miesten joukkueesta jenkkivahvistus Joel Sisler apuna tänään ja auttoi huimasti puolustuksen valmistautumista ja nyt vielä pelissä, Lahti kehui omiaan.

Jos Huskiesin pelistä pitäisi etsiä jotakin parannettavaa, niin lisäpisteyritykset eivät lauantaina ottaneet onnistuakseen. Päävalmentaja Lahdella oli kuitenkin myös tähän selitys.

– Teimme niissä vähän sellaista kokeellista. Kun olimme tehneet kaksi ensimmäistä maalia ja huomasimme, että hallitsemme hyökkäystä, niin päädyimme siihen, että lähdemme kokeilemaan vähän eri heittoja. Niiden epäonnistuminen ei sinänsä harmita minua yhtään, vaan oli hyvä, että pääsimme treenaamaan pelitilanteessa uusia juttuja, Lahti sanoi.

Voiton ansiosta Huskies pääsee pelaamaan 1. divisioonan voitosta. Finaaliottelussa vastaan tulee Kuopio Steelers, joka voitti omassa välierässä Kouvola Indiansin.

Runkosarjan voittajan Huskies emännöi ottelua.

– Näillä näkymin pääsemme vielä pelaamaan Kaurialassa. Steelers on tällä kaudeella kohdattu ja voitettu. Toivoisin, että finaalista tulisi sellainen kohtaaminen, jossa meidät haastettaisiin. Nyt kun tällä kaudella ei ole ollut edellisen Mikkeli-pelin lisäksi älyttömän tiukkoja vastustajia, niin kova peli kasvattaisi joukkuetta tulevaa kautta silmälläpitäen. Toivottavasti tulee kunnon peli ja yleisö nauttii, Lahti ennakoi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.4.2020