fbpx
Uutiset

Lady Huskies vei mestaruuden

Lady Huskies pääsi juhlimaan sunnuntaina amerikkalaisen jalkapallon naisten 1. divisioonan mestaruutta. Hämeenlinnalaiset kaatoivat kotikentällään Kaurialassa kuopiolaisen Steelersin dramaattisen lopun jälkeen numeroin 28–20 (14–8).

Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi ansaitusti valittu, kolme touchdownia ja yhden kahden pisteen lisäpisteyrityksen, tehnyt Iina Tähkänen ratkaisi Lady Huskiesille voiton viimeisellä sekunnilla. Tähkänen loukkasi tilanteessa pahasti jalkaansa ja hänet jouduttiin viemään pois kentältä ambulanssilla sairaalaan.

– Iina pusersi maalin omalla henkilökohtaisella suorituksellaan ihan loppuhetkillä. Näillä näkymin sekä sääri- että pohjeluu menivät poikki. Hän oli hyökkäyksenä meidän tärkein pelaajamme yksilönä. Iina on voittanut jo aiemmin kaudella naisten Euroopan mestaruuden ja nyt tuli 1. divisioonan voitto mvp-palkinnolla, joten ei voi muuta kuin hehkuttaa hänen taistelumoraaliaan ja -fiilistään, mutta tilanne oli todella harmillinen. Ikävä kyllä urheilu on myös tätä, sanoi Lady Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti.

Mestaruus ei tullut hämeenlinnalaisille helpolla. Steelers pelasi vahvasti parhaan pelaajansa ja kolme touchdownia tehneen Johanna Vartiaisen johdolla.

– Aprikoin jo ottelun ennakoissa, että tästä tulee todella tiukka peli, vaikka voitimmekin Kuopion runkosarjassa aika selvin lukemin. Sen peli on kehittynyt kovasti kauden aikana, samoin kuin meidän. Pääsimme pelaamaan omaa peliämme. Hallitsimme hyökkäyksessä palloa ja tehtyä pitkiä drivejä, joilla olemme kauden aikana menestyneet. Olemme saaneet vietyä niillä pelikelloa pois, Lahti kertoi.

Hämeenlinnalaisseuran kausi amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonassa oli menestys. Naisten joukkue juhli sarjan voittoa, ja miehetkin ylsivät finaaliin. Miesten finaalissa Tampereen Saints oli lopulta pari viikkoa sitten parempi. Lady Huskiesin päävalmentaja ja koko seuran puheenjohtaja Lahti antoi suojateilleen täyden kympin arvosanan.

– Ei kautta oikein muuten voi summata. Lähdimme tavoittelemaan molempien osalta sitä, että olemme loppuotteluissa. Se oli välitavoite ja tietysti voitto on aina lopullinen tähtäin. Miehissä se jäi hiuskarvan varaan. Naisissa korjasimme tilanteen ja toimme ensimmäisen kannun Hämeenlinnaan.

Huskiesilla on paljon mietittävää seuraavien kuukausien aikana.

– Menemme tästä eteenpäin ja yritämme jatkaa samalla draivilla. Katsotaan nyt, millä sarjatasolla ensi kaudella pelataan. Seurajohdolla on edessä tiukka syksy, sillä päätettäviä asioita on paljon, Lahti muistutti.

Hämeenlinnalaisten pitää tehdä päätös ensi kauden asioista syksyn aikana.

– Lokakuun alkuun tai loppuun mennessä eli kuukauden tai kahden jänteellä asioista tiedetään tarkemmin. Pelaajat saavat hetken lomaa, mutta taustat pyörivät koko ajan, puheenjohtaja selvitti. HäSa

Asiasanat

Menot