fbpx
Uutiset

Lady Huskiesille ensimmäinen liigavoitto

Neljäs ottelu toi ensimmäistä kauttaan pääsarjassa pelaavalle Hämeenlinna Lady Huskiesille kaivatun avausvoiton naisten Vaahteraliigassa. Kolmen murskatappion jälkeen liigan peräpään taistelussa ilmeet kirkastuivat, kun Lady Huskies kukisti Jyväskylä Jaguarsin 32–6.

Ottelu oli nousijajoukkueen hallussa alusta loppuun aina vain tiukemmin. Ottelun hahmoksi nousi naisten maajoukkueeseenkin kuuluva laitahyökkääjä-linjapuolustaja Anne Rasilahti, joka juoksi kolme touchdownia ja 156 jaardia, keräsi kahdeksan taklausta sekä otti kiinni muutaman pitkän pelinrakentaja Jenni Mölsän heiton.

Lady Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahden mukaan Rasilahti omaksui hyvin myös laitahyökkääjän roolin.

– Annen kanssa kävimme keskustelua hänen roolistaan edellisen ottelun jälkeen, kun hän pelaa molempiin suuntiin. Hän sanoi, että pystyy pelaamaan oikein hyvin kaikkea, Lahti kertoo.

Ensimmäinen neljännes oli tasaisin. Viiden minuutin kohdalla Mölsä heitti Emmi Piltzille ottelun avausmaalin, mutta viisi minuuttia myöhemmin Jaguarsin Maija Turpeinen hyödynsi paineen Huskiesin päässä ja juoksi tasoituksen 6–6:een.

Neljänneksen vaihtuessa Lady Huskies sai edettyä nopeasti Jaguarsin maalialueen tuntumaan. Heti toisen neljänneksen alussa Rasilahti aloitti maalitehtailunsa. Taukotilanne oli 19–6, kun Mölsän luottolaituri Jessi Maunula vei 43-jaardisen heittopelin maaliin asti.

Toisella puoliajalla Lady Huskies osasi jo odottaa Jaguarsin hyökkäyspelejä. Anu Hakkarainen katkaisi kaksi syöttöä ja amerikkalaisvahvistus Tawanna Sanders säkitti Jaguarsin pelinrakentaja Laura Hautakankaan kolmesti.

Rasilahti juoksi kaksi touchdownia lisää. Kun Eveliina Ylivarvi potkaisi kaksi lisäpistettä neljällä yrityksellä, loppulukemat olivat 32–6.

Isompaankin voittoon olisi ollut varaa, sillä Huskies menetti pallon pari kertaa maalitilanteissa ja missasi päätyalueen heittopelejä. Lady Huskies hallitsi peliä suvereenisti hyökkäyksensä kautta.

– Voitto tuli omimmalla pelillämme. Pystyimme hallitsemaan palloa ja sitä kautta pelikelloa. Täydellinen suoritus hyökkäykseltämme ja puolustus käytännössä nollasi vastustajan, tyytyväinen päävalmentaja kiteyttää.

Lahden mukaan Lady Huskies oli hyvin selvillä vastustajan vahvuuksista ja pelikirjasta, eikä Jaguarsilla ollut mahdollisuutta yllättää.

Runkosarja on nyt suurin piirtein puolivälissä. Lady Huskies onnistui nousemaan pois liigan pohjalta, mutta pudotuspelit karkaavat. Ensi viikolla olisi nimittäin voitettava sarjakärki Roosters.

– Ei varmasti tule kovempaa joukkuetta ainakaan linjapelaamisen osalta vastaan. Roostersin linjat ovat aivan huippuluokkaa Euroopan tasolla, Lahti ennakoi. HäSa

Asiasanat

Menot