fbpx
Uutiset

Lady Huskiesin kausi päättyi tappioon

Panokset olivat vähissä naisten Vaahteraliigan runkosarjan päätöskierroksella Hämeenlinnassa, kun kaupungin oma Lady Huskies ja Oulu Northern Lights hakivat kauden lopuksi toista voittoaan. Molempien liigapaikka oli varmistunut jo aiemmin voitoilla putoaja Jyväskylä Jaguarsista.

Pidempään liigassa pelannut Northern Lights oli lopulta selvästi parempi pistein 12–40, vaikka ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaväkisesti lukemin 12–12. Oululaiset tekivät käytännössä kaikki maalinsa vahvalla juoksupelillä, kaukaa maalialueelta.

Ottelun alussa Anna-Reetta Juntunen karkasi 42-jaardisella juoksulla Lady Huskiesin puolustukselta ja aloitti maalinteon. Huskies pääsi neljänneksen puolivälissä Northern Lightsin rikkeiden avustamana maalipaikalle, ja Anna Koskela vei pallon alueelle kahden jaardin juoksulla.

Huskies sai ainoan toisella neljänneksellä heittomaalinsa, kun Jessi Maunula koppasi Jenni Mölsän 12-jaardisen heiton. Kuitenkin 14 sekuntia ennen jakson päättymistä Juntunen sai tilaa Huskiesin kulmapuolustajien takana ja vei Tiina Ylikorkalan syötöstä pallon maaliin yli puolesta kentästä.

Toisella puoliajalla ottelun hahmot Juntunen ja Natalia Blomster juoksivat keskikaistalta ottelun tapaan Juntusen viimeistä touchdownia lukuunottamatta yli 40 jaardin maaleja. Ottelun lopussa Huskiesin keskittyminenkään ei ollut voiton edellyttämällä tasolla.

Lady Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahden mukaan Oulu oli valmiimpi voittamaan. Poissaolojen takia Huskiesin puolustuksen keskustassa oli pelaajia vieraammilla pelipaikoilla.

– He pystyivät tekemään hyökkäyksessään asioita, joihin meidän puolustus ei pystynyt vastaamaan. Jos olisimme saaneet hyvän harjoitusviikon alle, luulen, että olisimme pystyneet haastamaan paremmin. He olivat skoutanneet meidän hyökkäyksen aika hyvin, Lahti selvittää.

Seuran puheenjohtajanakin toimiva Lahti jätti ottelun jälkeen tunteikkaat jäähyväiset, sillä hän jättää joukkueen valmentajan tehtävät. Hän jatkaa seuraajansa etsimistä.

Lahden mielestä Lady Huskiesin ensimmäinen liigakausi oli kohtalaisen hyvä. Loppusijoitus oli vasta seitsemäs kahdeksan joukkueen sarjassa, kun Hurttanaiset voittivat vain Jaguarsin. Joukkue haastoi kuitenkin hyvin muun muassa Suomen ykkösjoukkue Roostersin.

– Arvosanana tämä oli sellainen 7. Olisi voinut nousta 8 tai 9:iin, jos olisimme voittaneet pari peliä enemmän.

Päävalmentaja Lahti nostaa tukipelaaja-keskushyökkääjä Anne Rasilahden joukkueen isoimmaksi onnistujaksi kaudella 2016. Hyökkäyksestä myös Mölsä ja Maunula pelasivat kelpo kauden, ja hekin pääsevät maajoukkueleirille Rasilahden tapaan.

Rasilahti johti aiemman Tampereella ja Nokialla hankitun liigakokemuksen avulla sekä puolustusta että hyökkäystä kentän puolella. Hänen mielestään kausi oli tiukka.

– Silloin, kun aloitin, oli vain SM-sarja. Nyt on myös 1. divisioona, joten laji on kehittynyt huomattavasti, ja SM-sarjassa pelaaminen on kovempitasoista, mutta peli peliltä kehityimme mielestäni hienosti ja saimme lisää kovuutta, Rasilahti arvioi. HäSa

Asiasanat

Menot