Uutiset

Lahdessa juostiin jälleen kovia aikoja

Myös SM-viestien toisena päivänä Lahdessa mentiin suomenennätysvauhtia, kun naisten 3×3000 metrin kävelyviestissä Espoon Tapioiden nuori trio Erika Parviainen (18v.), Taika Nummi (16v.) ja Henrika Parviainen (17v.) paransivat 27 vuotta vanhaa ennätystä lähes minuutilla lukemiin 41.34,23.

Miesten kävelyviestin voitti Turun Weikot.

Avauspäivänä Jyväskylän Kenttäurheilijat oli juossut naisten pikaviestin uudeksi seurajoukkueiden ennätykseksi 44,64, joka oli kovempi kuin Suomen maajoukkueen tämän kauden noteeraus.

JKU hallitsi sunnuntaina myös 4×400 metrin viestiä ja otti tuplamestaruuden ajalla 3.43,84. Viestin avaajana oli Emilija Manninen ja muu kolmikko Minna Laukka, Emmi Mäkinen ja Hanna-Maari Latvala kuului myös pikaviestin kultajoukkueeseen.

Riihimäkeläinen 18-vuotias Netta Myllynen urakoi molempina kisapäivinä Savonlinnan Riennon riveissä. Sunnuntaina hän juoksi kolmannen osuuden naisten 4×400 metrillä, jossa Riento oli kymmenes. Lauantaina hän ankkuroi N19-pikaviestiä (10:s).

Lahden Ahkera miesten tuplamestari

Isäntäseura Lahden Ahkera hallitsi miesten pidempiä matkoja ja nelikko Ossi Kekki, Hannu Granberg, Martti Siikaluoma ja Riku Marttinen otti toisen mestaruutensa 4×1500 metrillä.

Avauspäivänä 4×800 metrillä voitto oli ratkottu maalikameralla vain sekunnin tuhannesosien erolla. Sunnuntaina eroa tuli lähes seitsemän sekuntia Joensuun Katajaan, jonka Jukka Keskisalo ankkuroi hopealle. Pronssia sai IF Länken.

Helsingfors IFK joukkueella Gustav Klingstedt, Johan Versluis, Don-Zheni Ekoebve ja Erik Back uusi mestaruutensa 4×400 metrillä ajalla 3.14,66 ja kukisti tiukassa loppusuorataistossa Esbo IF:n, Tampereen Pyrinnön ja Turun Urheiluliiton.

SM-viestien ykkösseura oli Helsingin Kisa-Veikot (6 kultaa, 3 hopeaa, 2 pronssia) kannoillaan HIFK (5+4+1) ja Jyväskylän Kenttäurheilijat (4+3+2). Lahden Ahkera sai kolme mitalia jokaista väriä.

Tammelan Ryskeelle P15-menestystä

Tammelan Ryske ylsi kantahämäläisseuroista tänä vuonna mitalikantaan. Lauantaina P15-pikaviestistä tuli SM-pronssia ja aitaviestistä neljäs sija.

Menestys jatkui myös sunnuntaina, kun 4×800 metrillä Juuso Kuusinen, Janne Heino, Atte Kurkikangas ja Eetu Kurkikangas olivat jälleen P15-neljäs ajalla 9.03,28. SM-kullan voitti Espoon Tapiot.

Janakkalan Janan Sara Papunen, Nelli Kostekivi, Emilia Palmu ja Ella Junnila juoksivat N19-aitaviestin (4x100m) alkuerissä aikaan 65,19 (11:s). Lauantaina Janan molempien pikaviestiryhmien (naiset, N17) kohtalona oli hylkäys.

– Lauantaina meillä kahdeksasta juoksijasta kuusi oli ensikertalaisia SM-viesteissä ja osin jännityksen piikkiin taisi vaihtorikot mennä. Kokemusta täältä lähinnä haettiinkin. Tänään tytöt paransivat sekunnilla edellistä aikaansa ja puolisentoista sekuntia jäätiin finaalipaikasta eli ihan ok juoksu, totesi Janan valmennuspäällikkö Jari Kataja.

Hämeenlinnan Tarmon kova viiden vuoden mitaliputki SM-viesteissä katkesi Lahdessa. Seuralla oli lauantaina mukana kaksi nuorten viestiryhmää (T/P15) sekä naisten pikaviestijoukkue, joka eteni finaaliin ja oli kahdeksan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic