Uutiset

Lähellä riittää tutkittavaa

Lepaan päiväkodin esiopetusryhmä tutki keskiviikkona värejä. Lilja Taipale sekoittelee punaista ja keltaista ja saa aikaan täsmälleen oman puseronsa sävyistä oranssia.

-Kivointa sisällä on piirtäminen ja ulkona keinuminen, julistaa varsin yksituumainen tyttöporukka, jossa Liljan lisäksi maalaavat Vilma Varjo ja Sini Mäkiharju.

He kaikki kertovat, että syksyllä toimintansa aloittaneessa Tuulimyllyssä on kivaa. Ennen sen avaamista Lilja ja Vilma olivat hoidossa Pappilanniemen päiväkodissa, kuten moni muukin Lepaan lapsista.

Päivähoidon kysyntä yllätti

Tytöt kertovat, että Pappilanniemeen jäi hyviä kavereita, mutta he ovat saaneet uusia Lepaalla.

Lepaalla toimi aiemmin 12-paikkainen Neulasen ryhmis, mutta hoitopaikkojen tarve oli huomattavasti suurempi. Tuulimyllyssä on nyt 33 lasta kahdessa ryhmässä ja viisi työntekijää. Kaikki hoitolapset ovat Lepaan alueelta.

-Kyllä me itsekin vähän yllätyimme siitä, että paikkojen kysyntä on ollut näin suurta. Se yli tuplaantui kun päivähoito siirtyi tänne Hamkin alueelle, kertoo Lepaan Tuulimyllyn esimies Katri Aronen.

Arosen mukaan lasten vanhemmat ottivat hyvin vastaan ratkaisun, jonka mukaan päivähoito siirtyi Hamkin alueelle.

-Aluksi muutamat olivat muuttoa vastaan, mutta onhan tämä uusi tila paljon entistä parempi. Täällä tehtiin sisäilmatutkimukset ennen muuttoa ja ne osoittivat, että kaikki on kunnossa, kertoo Aronen ja kehaisee samalla, että päiväkodin piha on Hattulan päivähoidon turvallisin.

Upea miljöö tulee tutuksi

Tuulimyllyyn on tarkoitus tehdä kestävän kehityksen toimintaohjelma. Se on vasta työn alla, mutta joitakin ajatuksia sovelletaan jo käytäntöön.

-Tänä keväänä painopisteenä on lähiympäristöön tutustuminen ja yhteisöllisyys. Hyödynnämme oppilaitosalueen upeaa ympäristöä ja lähiseudun retkikohteita, kulttuuria ja historiaa, Aronen kertoo.

Isojen ryhmän lastentarhanopettaja Teemu Heikkilä kertoo, että lasten kanssa on tehty retkiä oppilaitoksen alueelle ja suunnitelmissa on tutustumisreissu Lepaan suureen tutkimuskasvihuoneeseen.

-Hain varta vasten tänne töihin, koska kestävän kehityksen ajatusten soveltaminen päivähoitoon kiinnostaa, Heikkilä kertoo.

Oma nurkka kasvihuoneeseen?

Aronen huomauttaa, että Neulasen ryhmiksestä otettiin kaikki käyttökelpoiset kalusteet ja tarvikkeet mukaan uuteen päiväkotiin. Askartelussa hyödynnetään luonnosta löytyviä ja kierrätysmateriaaleja.

Tuulimyllyn väki myös kiittelee hyvin käynnistynyttä yhteistyötä Hamkin kanssa. Matkailulinjan opiskelijat järjestävät päiväkodin väelle maaliskuussa yhteisen toimintapäivän ja toukokuussa lapset vanhempineen sekä päiväkodin henkilökunta pääsevät opastetulle retkelle Lepaan puistoon.

-Toiveena meillä on, että pääsisimme hyödyntämään myös kasvihuoneita. Olisi hienoa saada joku nurkka kasvihuoneesta päiväkodin käyttöön, Aronen suunnittelee.

Hän on itse kotoisin Tyrvännössä ja on ollut aikoinaan päivähoidossa silloisen emäntäkoulun lastentarhassa. (HäSa)

Mainos