Uutiset

Lähes mahdottomasta unelmasta totta

Huippu-urheilu on ennalta arvaamatonta suurta näytelmää ja juuri siksi niin kiehtovaa. Urheilun kuvaan kuuluvat laskelmat, veikkaukset voittajista ja mitalien jaon jälkeinen keskustelu jossitteluineen.

Hämeenlinnan Pallokerho on saalistanut monta kertaa jääkiekon SM-liigan voittoa. Aina eilen päättyneeseen kauteen tuloksetta. Vuoden 1993 keväällä HPK venyi pronssille, 2000-luvulla se ehdittiin jo tuomita ikuiseksi pronssijoukkueeksi. Monien asiantuntijoiden mielestä HPK:sta ei yksinkertaisesti ole äärimmäisen tiukkojen loppuotteluiden voittajaksi.

Kukaan ei vakavissaan voinut kuvitella, että HPK voittaa SM-liigan mestaruuden tänä vuonna. Kauden alussa, viime syksynä, Kerholla oli koossa melkein keskinkertainen, hieman arvaamatonkin joukko pelaajia. Runkosarjan loppukausi synkisti tunnelmia HPK:n leirissä: joukkuetta koettelivat loukkaantumiset, myös peli-idea ja -ilo olivat ajoittain kateissa.

Ja niin vain kävi, että HPK voitti liigamestaruuden ”vääränä” vuonna! Kerhon kultamitalit olivat jättiyllätys niin Hämeenlinnalle kuin koko jääkiekkoa seuraavalle Suomelle.

Voitto ei ollut mikään onnenkantamoinen. HPK:n joukkue teki koko kauden määrätietoista työtä valmentaja Jukka Jalosen ja koko valmennustiimin johdolla. Pelaajat sitoutuivat taistelemaan voittaakseen. Ja täsmälleen oikealla hetkellä, loppupelien alkaessa, kerholaiset olivat huippuiskussa. Jäällä pelasi yhteen hitsaantunut taisteleva joukkue.

HPK ansaitsi voittonsa. Heti perään on myönnettävä, että Porin Ässät oli myös järjestämässä uskomattomalla pelillään värikkään jääkiekkokevään 2006 suurta yllätystä. Porilaisesta kiekkohuumasta paisui ällistyttävän suuri ilmiö. Fanien kannustuksessa HPK jäikin armotta kakkoseksi.

HPK:n mestaruus ei ole alkuunkaan yhden kauden ponnisteluiden tulos. Seura vakiinnutti liigapaikkansa 1990-luvulla. Pelaajia ja valmentajia on tullut ja mennyt, jokainen on ollut enemmän tai vähemmän rakentamassa kevään 2006 huipentumaa. Rinkelinmäen jäähalli on pysynyt tarjoamaan huippuviihdettä vuodesta toiseen vapaaehtoisten työntekijöiden ansiosta. Hämeenlinnassa ja myös sen lähiympäristössä on urakoitu seuran menetyksen puolesta.

Muistettakoon myös, että koneen pitävät pyörimässä lipuista maksavat katsojat!

Suuren tunnustuksen ansaitsee HPK:n johto. Kerholle on muun muassa annettu kiitosta pelaajahankinnoista, eikä aiheetta! HPK on ollut nostamassa paljon kiekkoilijoita aivan maailman huipulle asti. Seura on myös pystynyt hankkimaan spronsoreita, riittävästi rahaa kulujen kattamiseksi.

HPK:n ja Porin Ässien pääsy SM-liigan loppuotteluihin oli urheilun voitto. Väite, jonka mukaan rahalla voisi suorastaan ostaa kiekkomestaruuden, lensi viimeistään nyt roskakoriin. Uuden ajattelun läpimurrosta kertoo sekä HPK:n ja Ässien menestys että Helsingin Jokerien ja Oulun Kärppien kohtalo.

Nyt on aika ottaa kaikki irti HPK:n liigamestaruudesta!

Päivän lehti

10.4.2020