fbpx
Uutiset

Lähestymiskielto ei auttanut – Mies avasi tulen Yhdysvalloissa alakoulun parkkipaikalla ja ampui lopuksi itsensä

Viranomaisten mukaan kyse oli perheväkivallasta.
Ihmiset protestoivat aselakien uudistuksen puolesta Virginian Fairfaxissa viime elokuussa. Kuva: MICHAEL REYNOLDS
Ihmiset protestoivat aselakien uudistuksen puolesta Virginian Fairfaxissa viime elokuussa. Kuva: MICHAEL REYNOLDS

Mies ampui kahta aikuista Washingtonin Vancouverissa tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa, kertoi uutistoimisto Reuters. Ampuminen tapahtui Sarah J. Anderson -alakoulun parkkipaikalla ja siinä oli viranomaisten mukaan kyse perheväkivallasta. Poliisi ei kommentoinut uhrien kuntoa, mutta sanoi että heidät oli viety sairaalahoitoon.

Mies saapui parkkipaikalle aseen kanssa ja ampui pysäköidyssä autossa olleita kahta aikuista auton ikkunan läpi. Ampumisessa ei poliisin mukaan loukkaantunut koulun oppilaita tai henkilökuntaa.

Mies pakeni paikalta autolla. Kun poliisi sai epäillyn ampujan jäljitettyä, mies pysäytti auton ja tuli ulos. Poliisi käskyttäessä miestä antautumaan hän ampui itseään päähän.

Autossa oli ampumisen aikaan myös kaksi lasta, jotka vietiin kouluun ampumisen jälkeen. Koulurakennuksessa oli tapahtumahetkellä yksi lapsi, joka oli uhrien perheenjäsen.

Ampujalla oli lähestymiskielto koskien toista uhria. Mies oli vapautunut vankilasta muutamaa päivää aiemmin.

Vancouverilaisessa vanhainkodissa tapahtui viime kuussa ampuminen, jossa kuoli yksi mies ja haavoittui kaksi naista. 80-vuotias epäilty pidätettiin ampumisen jälkeen.

Menot