Uutiset

Lähetä lapsesi Laitokseen

Skeittarit: kunnon ihmisten kiusaksi laudoillaan kolistelevia hunsvotteja vai jotain muuta? Hämeenlinnan skeittikoulun opettajat esittäytyvät.

Marko Maula, 24-vuotias, skeitannut yli 10 vuotta
”2000-luvun alussa oli iso skeittausbuumi, mikä ylsi Hauholle asti. Siellä ei ollut välitunneilla tai muutenkaan mitään järkevää tekemistä, mutta asvalttia onneksi sen verran, että pääsi harjoittelemaan.

Ennen skeittaus oli enemmän underground-laji, nykyään tämä on paljon näkyvämpää. Eivät mummot skeittaajia edelleenkään hyväksy, vaikka urheiluahan skeittaus on. Minulle on huudettu parvekkeelta ja haukuttu rentuksi. Ei siinä auta kuin hymyillä ja lähteä vähin äänin muualle.

Nykyään skeittauksesta on tullut elämäntapa, vaikka tuntuu, ettei kymmenessä vuodessa ole muka oppinut yhtään mitään. Laji kehittyy niin älytöntä vauhtia, ettei meinaa pysyä perässä. Pitää vaan harjoitella joka päivä. Lajissa on niin paljon kaikkea, että omat rajat ja ikä tulee varmaan vastaan, ennen kuin oppii kunnolla. Oikeastaan joka paikkaan on sattunut, mutta ei mitään pahempaa. Pitää vain harjoitella joka päivä.

Laitoksen kausikorttilaisista kolmasosa on täysi-ikäisiä. Vanhimmat kävijät ovat varmaan nelikymppisiä ja nuorimmat alle kymmenenvuotiaita. Jos äiti tuo lapsensa tänne, niin näyttäähän meininki aluksi villiltä, mutta ei täällä ole mitään ongelmia ollut. Täällä on aina yksi täysi-ikäinen valvomassa, joka antaa kylmägeelihoitoa, jos jotain sattuu.”

Jori Tolvanen, 16-vuotias, skeitannut lähes viisi vuotta
”Olen skeitannut viisi kesää ja neljä talvea. Opettajaksi rupesin rahan takia. Ei vaan, saa jotain tekemistä lauantaiaamuisin.

Käyn skeittaamassa melkein joka päivä. Tämä on hauskaa, kun lähes kaikki kaverit on samassa hommassa mukana. Mulla ei ole koskaan murtunut mitään, mutta osumaa tulee koko ajan. Se ettei ole sattunut pahemmin, on ihan omasta uskalluksesta kiinni. Mä en uskalla tehdä mitään sairasta. Kunhan kruisailen.

Hämeenlinna on skeittaamisen kannalta tosi hyvä paikka, koska täällä on hyvä omin voimin tehty halli ja skeittipuisto. Kaupungilla on vain vähän hyviä spotteja, ja niistäkin tulee häätö aika nopeasti.

Skeittikoulussa katsotaan ensin, millaista se meno on laudan päällä. Opettelu alkaa oikeastaan heti tempuista. ”Ollie” taitaa olla ensimmäinen. Jostain se on vain aloitettava.” (HäSa)

Skeittikoulu Poltinahon Laitoksella Hämeenlinnassa. Syksyn ensimmäinen kurssi ensi viikon lauantaina ja 5.11. klo 10-12. Lisätiedot: www.windmillskateco.com/laitos-skatepark

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic