Uutiset

Lähi-Tapiolan perustaminen loppusuoralla

Tapiola-ryhmän ja Lähivakuutuksen fuusio on edennyt loppusuoralle.

– Uuden finanssiryhmittymän toiminta käynnistyy ensi vuoden alussa. Suuret ratkaisut on tehty, jäljellä on vielä moninaisia käytännön järjestelyjä, sanoo Lähi-Tapiolan Loimi-Hämeen alueyhtiön toimitusjohtaja Lauri Riekkola.

Loimi-Hämeen alueyhtiö on kesäkuun alusta ollut yksi Lähi-Tapiolan 20 alueellisesta keskinäisestä yhtiöstä, jotka tarjoavat omilla alueillaan kokonaispalveluja vakuutuksissa, pankkipalveluissa ja sijoittamisessa.

Riekkolan mukaan Loimi-Hämeen alueyhtiö on johtava vahinkovakuuttaja alueellaan, joka koostuu 14 kunnasta Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

Alueyhtiön vahinkovakuuttamisen markkinaosuus on 28 prosenttia ja vahinkovakuutuksen maksutulo noin 36 miljoonaa euroa. Sillä on 65 000 omistaja-asiakasta ja 12 toimipistettä.

– Henkilöstömäärä on noin 45, lisäksi yrittäjäkanavissa on noin 70 henkilöä. Fuusion myötä olemme palkanneet viisi uutta työntekijää, Riekkola selvittää.

Alueyhtiöllä on kymmenjäseninen hallitus ja 36 jäsenen hallintoneuvosto, jotka ovat aloittaneet toimintansa.

Lauri Riekkola toimi aiemmin Lähivakuutusyhdistys Loimi-Hämeen toimitusjohtajana. Tapiolan Kanta-Hämeen paikallisjohtajana toiminut Heikki Lindroth on nyt alueyhtiön liiketoimintajohtaja ja toimitusjohtajan varamies.

Monipuoliset palvelut

Lähi-Tapiolasta muodostuu Suomen johtava vahinkovakuuttaja, jonka vahinkovakuuttamisen markkinaosuus on 30 prosenttia ja vahinkovakuutuksen maksutulo noin miljardi euroa. Uudella finanssiryhmällä on noin 1,5 miljoonaa omistaja-asiakasta.

Vahinko-Tapiolan, Henki-Tapiolan ja Eläke-Tapiolan uudet nimet ovat ensi vuoden alusta alkaen Lähi-Tapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Lähi-Tapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö ja Lähi-Tapiola Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö.

Tapiola Pankin, Tapiola Varainhoidon ja Kiinteistö-Tapiolan nimet muuttuvat myöhemmin ensi vuoden aikana.

Lähi-Tapiolan henkilöstömäärä on noin 4 000, joista 1 600 työskentelee alueyhtiöissä.

– Fuusion tavoitteena on tarjota monipuoliset palvelut omistaja-asiakkkaille. Yksityisasiakkaille tarjolla ovat vakuutuspalvelut, pankkipalvelut sekä säästö- ja sijoituspalvelut. Lisäksi tarjolla ovat yrittäjien, yritysten ja yhteisöjen sekä maa- ja metsätalousasiakkaiden vakuutukset ja palvelut, sanoo Minna Kohmo. Hän on Lähi-Tapiolan eläkevakuutusyhtiön toimitusjohtaja.

Lähi-Tapiolan vakuutusyhtiön toimitusjohtaja on Jukka Kinnunen ja eläkevakuutusyhtiön johdossa on toimitusjohtaja Satu Huber.

Vuonna 2004 perustetun Tapiola Pankin toimitusjohtajana toimii Marja Pajulahti.

Finanssiryhmän pääjohtajana aloittaa Erkki Moisander ensi vuoden alussa. (HäSa)

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic