fbpx
Uutiset

Lahjalipun ostaja tähyää kauas ensi vuoteen

Kulttuuritapahtumien lippuja ostetaan paljon joululahjaksi, mutta niitä ei heti pääse Hämeenlinnassa käyttämään, koska monet kulttuuripaikoista ovat kiinni pitkälle tammikuuhun saakka.

Esimerkiksi monet kaupungin museoista pitävät vuodenvaihteessa ovensa kiinni säästösyistä, eikä Vanaja-salin konserttitarjontakaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta jatku ennen tammi-helmikuun vaihdetta.

-Kieltämättä joulutauko tuntuu pitkältä. Vuorotyöläiselläkin olisi vuodenvaihteessa enemmän aikaa käydä kulttuuritilaisuuksissa, mutta tarjontaa ei ole, aktiivinen kulttuurin harrastaja Erja Forsman pohtii.

Kulttuuritauosta huolimatta hän hankki Verkatehtaan lippulahjakortteja läheisilleen joululahjaksi kuten moni muukin viime hetken joululahjan ostaja.

Petri “Pete” Salo valitsi pukinkonttiin elokuvalahjakortin. Hän arvelee itsekin lähtevänsä joulunpyhinä elokuviin, jos joulurauha alkaa liikaa kyllästyttää. Muuta kulttuuria hän ei kaipaisikaan.

Muista kulttuurilaitoksista poiketen elokuvateattereissa ei tunneta joulutaukoa. Pelkästään jouluviikolla tulee Hämeenlinnan elokuvateattereissa ensi-iltaan viisi, kuusi elokuvaa, ja uudenvuodenpyhinä on luvassa toinen samanmoinen ensi-iltojen rypäs.

Elokuvateatteri Maximin teatterivastaava Mira Musakka ei osaa ennustaa, kuinka vilkas vuodenvaihde elokuvateattereissa on loppujen lopuksi tulossa, vaikka ohjelmiston suhteen onkin suorastaan runsaudenpulaa.

-Katsojamäärät riippuvat aivan elokuvista. On arvoitus, mikä alkaa vetämään, mikä ei, hän sanoo.

-Joulun välipäivät kuluvat kotona leväten. En edes kaipaa kulttuuritarjontaa, Verkatehtaan lippukaupassa ostoksilla piipahtanut Veli-Pekka Rautava sanoo.

Menot