Kolumnit Uutiset

Laihduttamisestakin on tullut viihdettä

Vielä muutama kuukausi sitten en olisi uskonut, että voisin seurata tv-sarjaa, jonka nimi on Rakas, sinusta on tullut pullukka. Mutta kun sen puolivahingossa kerran katsoin, jäin heti koukkuun.

Sarjassa seurataan aina yhtä pariskuntaa kerrallaan. Toinen osapuoli on lihonut yleensä vähintään 20 kiloa suhteellisen lyhyessä ajassa, ja nyt sitten pitäisi saada 15 kiloa pois seitsemässä viikossa. Jos tavoite saavutetaan, pariskunta saa 10 000 euron setelinipun.

Pariskunnasta se, joka ei laihduta, toimii laihduttajan valmentajana. Laihduttajat ovat olleet sekä miehiä että naisia.

Hämmästyttävää on, että kaikissa niissä jaksoissa, jotka ehdin nähdä, laihdutus onnistui erinomaisesti, eli pari sai setelinippunsa. Sellainenkin laihduttaja, joka ei alkuun suostunut oikein mihinkään liikuntaan ja narisi syömisrajoituksistakin, rääkkäsi itseään pari viimeistä viikkoa niin, että saavutti tavoitteensa.

Eli kyllä ihminen venyy moneen, jos palkaksi on luvassa kunnon rahapotti.

Tässä sarjassa ei itse laihdutus ollut mielenkiintoisinta, vaan ihmiset, parisuhteet ja kodit. Muutaman jaksonkin jälkeen näki, että kyllä tähän maahan mahtuu kovasti erilaisia ihmisiä ja pariskuntia.

Parhaiten mieleeni jäi valkeakoskelainen nuoripari, jonka elämä näytti olevan jostain 1950-luvulta. Pikkuvaimo raatoi keittiössä miehelleen ruokaa. Mies istui olohuoneessa tv:n ääressä ja huuteli, onko jo valmista.

Välillä epäilytti, että he näyttelevät ja juksaavat katsojaa. Ei kai kukaan nuori nainen ole enää tuossa määrin miehensä passaaja?

Kun tämän naisen olisi pitänyt sitten olla tiukka liikuntavalmentaja, hänestä ei löytynyt puhtia eikä auktoriteettia. Nainen oli lähinnä määräävinään ja mies vähän tottelevinaan. Välillä nainen pakeni toiseen huoneeseen itkemään.

Toisenlainen tapaus oli Virosta kotoisin oleva pariskunta, jossa mies otti valmentajan pestinsä tosissaan. Hän kirjoitti A4-kokoiseen vihkoon valmennusohjelman ja tarkat ruokaohjeet, ja ihmetteli sitten, kun vaimo ei sitten noudattanutkaan ihan joka kohtaa pilkuntarkasti.

Urheiluhullu mies myös seurasi vaimoaan lenkille, ja ohjeita sateli vaimolle koko ajan. Lopulta vaimo käski miestään olemaan hiljaa. Ehkä hän olisi käyttänyt räväkämpääkin kieltä, jos tv-kamerat eivät olisi olleet päällä.

Myös kodit ovat olleet hyvin erilaisia. Nuoren yrittäjäperheen uuden omakotitalon sisustus oli kuin alan lehdestä. Ammattikurssikeskuksessa opiskelevan nuorenparin sohvakalusto sen sijaan oli kotoisin varmaan kirpputorilta, ja koti oli ehkä kaupungin vuokrakämppä.

Pullukkaohjelma päättyi ikävä kyllä viime viikolla, mutta onneksi bongasin toisen laihduttaja-sarjan, joka vielä jatkuu. Sen nimi on vähintään yhtä kamala kuin pullukkasarjan: Jutta ja puolen vuoden superdieetit.

Mutta ihan katsottava ohjelma sekin. Siinä laihdutetaan selvästi järkevämmin, sillä aikaa annetaan puoli vuotta. Mutta huumoria tässä sarjassa on vähemmän.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic