Uutiset

Lainapelaaja Jesse Paukku teki HPK molemmat maalit

Joensuulaisesta Mestis-seurasta Jokipojista yhden ottelun mittaisella lainasopimuksella jääkiekkoliigaan ja Hämeenlinnan Pallokerhoon tullut Jesse Paukku ei varmasti voinut hurjimmissa unelmissakaan kuvitella, millainen hänen uransa ensimmäistä liigaottelusta tulee. Paukku nimittäin teki HPK:n kummankin maalin itsenäisyyspäivän aattona, kun Kerho haki sarjapisteet Vaasan Sportilta 2–1 (1–0, 1-0, 0–1) -numeroin.

– Ajattelin etukäteen, että yritän pelata fiksun pelin ja omien vahvuuksieni kautta. Olen tietysti tyytyväinen, että sain tehtyä maalin ja jopa toisen. Pelasimme kenttänä ja myös joukkueena tänään erittäin hyvin. Fiksu vieraspeli meiltä tänään, Paukku sanoi.

Paukku pelasi samassa ketjussa Severi Sillanpään ja Jaakko Turtiaisen (0+2) kanssa. Kolmikko pelasikin Vaasassa tasapainoisen ottelun.

Mestistä tällä kaudella yli pisteen ottelukeskiarvolla pelannut 22-vuotias hyökkääjä myönsi, että maalinteko pääsarjassa tuntui hyvältä.

– Onhan se aina yksi saavutus, kun pääsee pelaamaan liigapeliä ja onnistuu tekemään vielä maalinkin. Mukavalta tuntui.

Videolla Jaakko Turtiainen kehuu maalintekijä Jesse Paukkua:

HPK:n valmentaja, entinen NHL-kiekkoilija Antti Miettinen, oli tyytyväinen lainamiehen esitykseen.

– Oli tietysti hienoa, että hän sai heti onnistumisia, mutta maalien lisäksi hän teki kentällä paljon muitakin oikeita asioita: voitti kamppailuja, taklasi, syötti hyvin, sijoittui hyvin omissa ja täytti oman pään hyvin. Lisäksi hän pelasi hyökkäysalueella järkevästi. Mahtava sisääntulo liigaan, Miettinen iloitsi.

HPK:n vaihtoaitio reagoi hienosti liigatulokkaan onnistumisiin.

– Pelin jälkeen äijät vähän kuittailivat, kun piti lähteä median eteen, Paukku nauroi.

– Hyvin koko joukkue tsemppasi ja ennen peliäkin tuli vinkkejä, mikä helpotti paljon omaa pelaamista, maalintekijä jatkoi.

Onnistumiset ruokkivat nuoren jääkiekkoilijan nälkää ja halua pelata liigakiekkoa myös tulevaisuudessa.

– Tuleehan siitä lisäbuustia, kun pystyn pelaamaan tällä tasolla ja tekemään myös tulosta. Tämä oli ensimmäinen peli ja sain onnistumisia, joten itseluottamusta jatkoon tulee lisää, Paukku arvioi.

Jokipoikien pelaaja lähtee takaisin kotikonnuilleen tiistaina, kuten alunperin on sovittu. Tai ainakin se oli tilanne heti ottelun jälkeen.

– Muuta infoa minulla ei ole eli huomenna lähden takaisin Joensuuhun. Onhan tämä erittäin hieno sarja ja on fakta, että täällä pelataan kunnon pelit, mutta näillä mennään, mitä minulle sanotaan, Paukku hymyili pelin jälkeen.

HPK hallitsi ottelua pitkiä pätkiä, eikä kotijoukkue saanut luotua kunnon painetta hämeenlinnalaispäätyyn kuin vasta ihan lopussa. Tomek Valtonen teki viisi minuuttia ennen loppua rohkean ratkaisun ottamalla maalivahti Rasmus Rinteen vaihtoaitioon ja vähän myöhemmin kiekko olikin ainoan kerran HPK:n maalissa varmasti torjuneen Emil Larmin takana, kun maalivahti ei nähnyt maskin takaa tullutta Markus Nenosen tarkkaa laukausta.

– On ihan yleinen dilemma, että lopussa vastustaja pääsee takaa-ajoasemassa antamaan vähän enemmän painetta ja sai nytkin vähän enemmän paikkoja. Pelasimme kuitenkin aika järkevästi, eivätkä Sportin paikat niin hyviä olleet, Paukku arvioi.

Kerhon pelitapa miellytti joensuulaista.

– Se sopi minusta minulle erittäin hyvin. HPK pelaa aktiivista kiekkoa, tykkää mennä eikä hirveästi peruuttele. Pidän siitä itse ja on se varmasti myös yleisöön menevää kiekkoa.

Myös Miettinen oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Voitto oli mielestäni ehdottomasti ansaittu. Otimme ohjat käteen heti ottelun alussa ja meiltä nähtiin ajoittain aika huikeatakin peliä. Joskus innostuimme liikaa ja kentällä oli pelkkää pehmeää taitoa ja kova taito, kamppailut ja tällaiset, unohtuivat vähäksi aikaa. Kaikkiaan ottelu meiltä kuitenkin hyvä, Miettinen kehui. 

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic