Uutiset

Laine ja Nousiainen …tanssivat historiallisen …EM-pronssin

Hämeenlinnalainen Anniina Laine ja hyvinkääläinen Benjamin Nousiainen tekivät suomalaisen tanssiurheilun historiaa myöhään lauantaina Rock´n Swing -tanssin EM-kilpailuissa Regensburgissa Saksassa.

He tanssivat kovassa seurassa boogie woogien juniorisarjassa EM-pronssille. EM-mitali on tässä lajissa Suomelle kaikkien aikojen ensimmäinen.

Tämä kausi on ollut Helsingin Cometsia nykyään edustaville Laineelle ja Nousiaiselle mainio. Pari voitti SM-kultaa ja sijoittui PM-kisoissa Ruotsissa toiseksi. Norjassa pidetyissä M-kisoissa 17-vuotiaat suomalaiset olivat yhdeksänsiä. Maailman ranking-listalla pari oli ennen EM-kisoja neljäntenä.

Hämeenlinnan lyseon lukion urheilulinjalla opiskeleva Laine ja Vantaan taidelukiossa koulua käyvä Nousiainen ovat hämeenlinnalaisen Baunssin kasvatteja. Pari harjoittelee Hämeenlinnassa, Helsingissä ja Akaan Viialassa. Seuraavaksi Laine ja Nousiainen ovat kisaparketilla jo ensi viikonloppuna. Silloin he tanssivat Moskovassa maailmancupin kilpailussa aikuisten sarjassa.

Juniorisarjan EM-kulta meni Ranskaan parille Charly Vernon–Dorine Vernon. Norjalaiset Tomas Gildal Jacobsen ja Sunniva Nyrvany saivat hopeaa.

Hämeenlinnalaisen Baunssin pari Tommi Tiita–Sanni Laine oli juniorisarjan 20:s ja tamperelaispari Olli Rasi–Rosanna Valtonen 21:s.

Baunssin Juha Päivinen ja Mari Munne edustivat Suomea yleisessä sarjassa. Ensimmäistä kertaa EM-tasolla tanssinut pari oli 21:s. Paras suomalaispari Tuomas Sillanpää–Reetta Koivuniemi löytyy sijalta 13. (HäSa)

Asiasanat

Menot