Uutiset

Laineen ja Puljujärven palkat vastakkain – huima ero

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen kultaan johdattaneiden superjunioreiden Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen tuloissa oli selvä ero vuonna 2015.

Vasta 18-vuotiaat junnut vuolevat parhaillaan taaloja NHL:ssä, mutta nuorukaisilla oli tuloja jo viime vuodelta, kun kumpainenkin pelasi Liigassa.

Tiistaina julkaistut vuoden 2015 verotiedot kertovat, että Puljujärvi, 18, tienasi ansiotuloja 88 116,95 euroa. Laine, 18, tienasi huomattavasti vähemmän: 29 806,56 euroa.

Nuorten MM-kisojen superkolmikon täydentänyt Sebastian Aho, 19, sijoittui tuloissa kaksikon väliin 52 447, 64 euron ansiotuloilla.

Koko kolmikko pelasi jo kalenterivuonna 2015 kotoista jääkiekon pääsarjaa ainakin osan vuodesta. Nuorukaiset tekivät kansainvälisen läpimurtonsa viime kaudella 2015–2016.

Laine pelasi Tapparassa, jossa hän kruunasi Liiga-kauden mestaruuteen viime kauden päätteeksi. Aho ja Puljujärvi pelasivat kauden isoissa rooleissa Kärpissä, joka voitti pronssia.

Läpimurtokausien jälkeen Laine ja Puljujärvi varattiin NHL:ään aivan kärkipäässä. Laine varattiin NHL:ään numerolla kaksi (Winnipeg) ja Puljujärvi numerolla neljä (Edmonton). Vuotta vanhempi Aho varattiin vuotta aiemmin Carolinaan (toinen kierros, numero 35).

Koska kolmikko siirtyi NHL:ään, eivät he löydy jatkossakaan verolistojen kärjestä, sillä he maksavat veronsa Pohjois-Amerikkaan.

Nuorten miesten tulot ovat kuitenkin huimassa nousussa.

Aho allekirjoitti kesäkuussa tulokassopimuksen, johon kuului yli 240 000 euron allekirjoitusbonus ja noin 700 000 euron kausipalkka.

Myös Puljujärvi ja Laine allekirjoittivat yli 800 000 euron kausipalkan tuovat tulokassopimukset, joihin kuuluu Ahon sopimuksen tavoin erilaisia henkilökohtaisia bonuksia.

Jos kaikki menee nappiin, voi tulokaspelaaja jopa moninkertaistaa palkkansa bonusten avulla. Tällöin pelaajan pitää menestyä seuran kanssa sovituissa asioissa, kuten esimerkiksi yltää tiettyyn maali- tai pistemäärään.

Tulokassopimukset ovat aina kolmevuotisia, ja sopimus on aina kaksisuuntainen. Aho, Puljujärvi ja Laine voidaan siis lähettää AHL:ään, jolloin kausipalkka tippuu noin 60 000 euroon.

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic