Uutiset

Lainelautailija antoi haille turpiin

Australialainen lainelautailija selvisi hain hyökkäyksestä lyömällä ja potkimalla. Neljän metrin pituinen vesieläjä olisi mielellään ottanut omistukseensa ainakin lainelautailijan jalan ja käden.

Jake Heron, 40, oli Australian etelärannikolla lainelautailemassa kahden lapsensa kanssa. Hain hyökkäystä isän kimppuun jälkikasvu seurasi kauhuissaan, joskin turvallisesti rannalta.

– Hai kävi lainelautailijan kimppuun kahdesti. Ensin se tavoitteli miehen jalkaa, sitten kättä. Lainelaudan hai puri keskeltä kahtia, rannalla aikaansa viettämässä ollut Jasmine Buckland kertoo.

Jake Heron, ammatiltaan kalastaja, ei halunnut joutua hain viemäksi. Hän aloitti raivokkaan taistelun, jossa hai sai maistaa nyrkkiä ja tuntea nahoissaan Heronin potkuvoiman.

Pelkällä säikähdyksellä Jake Heron ei taistelusta selvinnyt. Häneen ommeltiin sairaalassa tikkejä noin 60 kappaletta.

STT

Zappa saamassa nimikkokadun Berliiniin

Kokeellisen rockin edesmennyt suuruus Frank Zappa on saamassa nimikkokadun Berliiniin. Zappan lapset on jo kutsuttu kadun nimeämisen seremoniaan.

Jenkkimuusikon nimikkokadun on määrä sijoittua Berliinin itäosan Marzahniin entisen Itä-Saksan alueelle. Strasse 13 -kadun uudeksi nimeksi kaavaillaan Frank Zappa Strassea.

Frank Zappan (1940-1993) tunnetuimpia albumeja ovat Hot Rats ja Freak Out. Zappan musiikki nauttii mittavaa kulttikannatusta etenkin entisen itäblokin alueella.

STT

Päivän lehti

12.8.2020