Uutiset

Lainesalo tuikki liigan tammikuun tähdeksi

HPK:n passari Noora Lainesalo ja VaLePan keskitorjuja Eduard Venski on valittu lentopallon Mestaruusliigan tammikuun pelaajiksi. Lainesalo, 25, johdatti joukkueensa voittoon kaikissa tammikuun neljässä liigaottelussa vahvistaen samalla hämeenlinnalaisten paikkaa liigakakkosena.

Lainesalo keräsi myös komeat seitsemän torjuntaa kuukauden otteluissa. Hän oli mukana myös joulukuun tähdistössä.

Molemmilla valinta on kauden ensimmäinen.

Kuukauden pelaajat löytyivät tammikuussa samoista seuroista kuin joulukuussa, kun valinnat kohdistuivat Marina Skenderiin ja Antti Eskoon.

Skender ja Nzenwa

Naisten tähdistössä suurin osa on tuttuja nimiä. Hakkurin ja toisen yleispelaajan paikalle valitut LP Viestin Virginie De Carne ja HPK:n Marina Skender ovat tutusti tähdistössä, sillä belgialainen ja kroaatti ovat olleet siellä myös kolmen edellisen kuukauden aikana.

De Carne teki ainoana liigapelaajana yli 20 pistettä ottelua kohden, kun sarjakärki voitti kaikki kuukauden kolme otteluaan 3-0 vieraskentällä. Skender puolestaan jatkoi tasaisen erinomaisella tasolla tehden 19 pistettä ottelua kohden tehotilaston näyttäessä ottelua kohden +11,7.

Toiseksi yleispelaajaksi valittiin etenkin syötöillään vastustajia kurittanut Pihtiputaan Pislaplokin Missie Stidham.Liberoksi valitiin LP Viestin Hillaelina Hämäläinen. Hämäläiselle valinta oli kauden kolmas. Passari oli kuukauden pelaaja Lainesalo.

Keskitorjujan paikat menivät liigan kahteen kärkijoukkueeseen HPK:n Queen Nzenwalle ja LP Viestin Natalia Kandratsjevalle. Torjuntatilaston ylivoimainen kärkinainen Nzenwa otti 21 torjuntaa neljässä ottelussa ja Kandratsjevan parhaat avut olivat hyökkäystehoissa (60 %, vain viisi hyökkäysvirhettä) sekä torjunnoissa (3,3 ottelua kohden).

Nzenwalle valinta oli kauden kolmas ja Kandratsjevalle toinen. (HäSa)