Uutiset

Laiva oli perjantaina lastattu täyteen Haloo Helsinki! -faneja - katso video!

TallinkSiljan Star-laiva oli perjantaina päivällä lastattu täyteen HalooHelsinki!-faneja. Vuoden tauolla ollut suomalaisyhtye  tekee paluun poikkeuksellisesti Tallinnassa. Perjantain ja lauantain keikoille tulee yhteensä 20 000 ihmistä – ja heistä valtaosa Suomesta.

Aleksandra Kärkkäinen, 9, huiskutti heipat kotikaupungilleen Helsingille laivan kannella yhdessä äitinsä Maria Walkaman kanssa. He ottavat matkasta kaiken irti, mikä bändin ajatuksena olikin: keikka muuttuu näin kokonaiseksi matkaksi. Luvassa on siis suosikkiyhtyeen keikka, hotelliyö ja shoppailua.

Alexandra on kova HalooHelsinki!-fani, mutta kokeneella keikkailijalla on mihin verrata.

– Olen ollut Cheekin keikalla kaksi kertaa ja se on vielä tällä hetkellä suurin suosikkini. Odotan kyllä tosi hienoa show’ta HalooHelsingiltäkin, Kärkkäinen sanoo.

Tyttö on ehtinyt harjoitella jo uusia, HalooHelsingin! vasta julkaistun albumin Hulluuden Highwayn kappaleitakin. Nimikkobiisistä tuli kerta heitolla nuoren fanin lempibiisi.

Kilpailu on tervetullutta

Äiti Maria  Walkama odottaa suurta show’ta enemmän sitä tunnelmaa, jonka HalooHelsinki! pystyy luomaan keikoillaan. Etenkin kappaleiden tekstit kolahtavat.

Walkama kiittelee HalooHelsinkiä! myös loistavasta ideasta siirtää paluukeikka Tallinnaan. Hän odottaa mielenkiinnolla millainen keikkapaikka Saku Suurhalli on.

– Ainakin näin helsinkiläiselle Tallinna on todella lähellä: vain kaksi tuntia laivalla. Sehän on sama aika kuin Tampereelta kestää keikalle Hartwall Areenalle, Walkama sanoo.

Hän toivottaa keikkapaikkakilpailun tervetulleeksi – se pakottaa kotimaisia tapahtumajärjestäjiä kehittämään palveluitaan.

Yllätysmatka kaverille

Käytävän rappusten alta kuului sen sijaan pieniä soraääniä keikkakaupungin suhteen.

– ­No hei, me ollaan lähdetty Torniosta lentäen jo aamulla 6.30, Emmi Simoska puuskahtaa.

Kuusihenkinen porukka olisi aivan yhtä mielellään nähnyt keikan Suomessa, mutta toisaalta nyt he saivat mainion syyn pidempään tyttöjen reissuun. Keikka oli itse asiassa yllätysreissu vasta naimisiin menneelle Mira Korvelle. Hän palasi häämatkalta Australiasta vasta eilen torstaina.

– Olimme koko porukka yhdessä katsomassa HalooHelsingin jäähyväiskeikkaa, joten paluukeikkakin piti nähdä, Simoska kertoo.

Eturiviin tietenkin

Ensikertalaisiakin on matkassa. Baaripöydässä keikkaa jo etukäteen fiilistelee vantaalaisporukka, joka pääsee HalooHelsingin!-keikalle nyt vasta ensimmäistä kertaa.

Matkaporukka on koottu joukkion suurimman fanin Oiva Tuhkalan ympärille. Mukana ovat  äiti Anne-Marie Tuhkala, täti Marjatta Valkama sekä ystävät Verna Salonen ja Tommi Nousiainen.

He aikovat päästä keikkaa katsomaan aivan eturiviin.

– Totta kai! Siellähän se paras meno on, Oiva Tuhkala tietää.

– Olisihan se hienoa päästä ihan kosketusetäisyydelle.

Vantaan porukka aikoo tulla vielä illalla puoli kahdentoista laivalla kotiin.

Missä on ohjelma?

Vaikka laiva on tupaten täynnä keikalle menijöitä, HalooHelsinki! näkyy vain pienessä tuotemyyntipöydässä. Kaiuttimissakin soi Elvis. Eikö matkalle olisi kannattanut järjestää vaikkapa HalooHelsinki!-karaoke?

– Sehän olisi ollut hyvä idea, fanikamaa myymässä ollut Anu Haapamäki innostuu.

Ehkä kahden tunnin matka on liian lyhyt ohjelmalle. Sitä paitsi illalla väki saa laulaa varmasti sielunsa kyllyydestä Ellin ja muun bändi mukana.

Katso video:

       

 

Päivän lehti

4.6.2020