Uutiset

Laki antaa signaalin kaupallisen seksin laillisuudesta

TV-2 esitti 26. kesäkuuta Könskriget-dokumentin. Se liippasi läheltä seksipalvelujen ostoa ja myyntiä. Dokumentissa kuvattujen äärifeminististen ideologiasta sikisi aikoinaan myös Ruotsin totaalinen seksinoston rikollistava laki.

Samat tahot lobbasivat koko talven suomalaisia naiskansanedustajia ja -ministereitä sekä lukuisia naisjärjestöjä. Valtamedia, etunenässä Helsingin Sanomat ja Yle ajoivat vastaavaa lakia myös Suomeen.

Dokumentissa esiintynyt toimittajaa uhkaillut Gunilla Ekbergin vieraili eduskunnan lakivaliokunnan asiantuntijana viime talvena.

Mikään järkiargumentti ei pure näiden tahojen propagandaan, asioiden vääristelyyn ja harhanjohtamiseen ja suoranaisiin valheisiin.

Joillakin ihmisillä on kummallinen tarve kontrolloida, määrittää ja kytätä, miten aikuiset miehet ja naiset saavat toteuttaa seksuaalisuuttaan.

Heidän mielestään kaikki miehet ovat potentiaalisia väkivaltaisia raiskaajia, eläimiä ja saatananpalvojapedofiilejä. Kaikki vapaaehtoisesti seksipalveluja myyvät ihmiset ovat heidän mielestään ihmiskaupan, raiskauksen tai hyväksikäytön uhreja.

Heidän edustamansa maailmankuva ja ihmiskäsitys kuuluvat jonnekin sysimustaan fasismiin ja uskonnolliseen fundamentalismiin, ei länsimaiseen tasa-arvoiseen oikeus-, sivistys- ja hyvinvointivaltioon.

Heidän tasa-arvokäsityksensä on loukkaus kaikkia miehiä ja poikia vastaan ja heidän oikeuksiaan vastaan. Tasa-arvoon on vielä todellakin matkaa!

Eduskunta sääti kuitenkin lain, joka antaa signaalin seksipalvelujen oston laillisuudesta, kun myyjä toimii vapaa-ehtoisesti. Laki tunnustaa seksipalvelujen myynnin kuuluvan elinkeinonharjoittamisen vapauden piiriin.

Seksialaa koskeva lainsäädäntö on vielä kuitenkin hyvin keskeneräinen Suomessa. Jos ensi vaalikaudella oikeusministeriksi saataisiin pätevä, järkevä ja henkisesti kypsä ihminen, parituslainsäädännön uudistaminen voidaan saada käyntiin.

Tämän Suomen nykyisen lainkin valossa Ruotsin seksipalvelujen oston täyskielto tulee näyttäytymään yhä kummallisemmalta muulle maailmalle. Se antaa signaalin että muiden maiden ei kannata apinoida ruotsia tässä asiassa.

Ja luulepa, että Ruotsissa äänenpainot täyskiellon kumoamiseksi tai muuttamiseksi voimistuvat entisestään Suomen lainsäädännön vuoksi.

Ruotsi täyskieltoineen jää historiaan tilapäiseksi varoittavaksi esimerkiksi takapajulasta suhteessa tasa-arvoon, seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen ja elinkeinonharjoittamisen vapauteen.

Elias Määttänen

Päivän lehti

11.8.2020