Uutiset

Lakkiaiset katkaisevat maailmanvalloituksen

Poptähti ei ehdi pitkiä aikoja lepäillä, ei vaikka ovella olisivat omat ylioppilasjuhlat. Levyllään Ensimmäinen neljässä päivässä platinaa myynyt Idols-hurmuri Antti Tuisku joutuu jakamaan puhelinhaastatteluita aikaisesta aamusta lähtien.

Lauantain juhlien suhteen järjestelyt ovat kuitenkin kunnossa. Odotetun tauon jälkeen tutut r’n’b-henkiset tahdit paukahtavatkin kaiuttimista vasta kesäkuun ensimmäisenä torstaina, sopivasti kotikaupungissa.

– Se onkin hyvin järjestetty. Lähden lakkiaisten jälkeen kaverien kanssa muutamaksi päiväksi mökille, Tuisku selittää.

Murre on
ylpeyden asia

Tuisku on rohkeasti Rovaniemen mies ja hän antaa sen kuulua puheessaan. Nuori mies lupaa, ettei Lapin murteen letkeä sävel häviä hänen puheestaan. Idols-kisan voittaja, Lappeenrannasta tuleva Hanna Pakarinen kuuluu hänkin pelkäämättömiin sie-linjan ihmisiin, joten murre ei ole pop-piireissä häpeä.

– Tällä tavalla olen puhunut kaksikymmentä vuotta. Levylläni oleva Sä fuulaat on kannanotto tästä asiasta. Se käsittelee sitä, kuinka tyhmää on, kun ihmiset vaihtavat murretta heti, kun muuttavat pääkaupunkiseudulle, Helsinkiin keikkaputken myötä asettunut Tuisku sanoo.

Muuten Tuiskun debyyttikiekon lyriikat liikkuvat niissä samoissa sfääreissä, joista parikymppiset ovat aina laulaneet: ihastumisesta, pettymisestä, jättämisestä ja nuoruuden universaalista levottomuudesta, joka hyvällä tuurilla tasaantuu vanhetessa.

”Antti, lue itsesi
lääkäriksi”

Antin ei ole tarvinnut lukuloman jälkeen tuijottaa kirjoja niin kuin monen pääsykokeisiin valmistautuvan ikätoverinsa. Tosiseikkoja hän ei kuitenkaan ole unohtanut.

– Sellainen aika voi olla edessä, että pitää opiskella jotain. Jos keikat joskus vähenevät, mitä tietenkään en toivo, niin varmasti musiikin puolella ne jatko-opiskelut olisivat.

Antti Tuiskun kotisivujen keskustelupalstalta näkyy selvästi, kuinka hullaantuneita hänen faninsa ovat. Joku kirjoittaa, että Anttismi on uskontoni, joku ehdottaa uraa MTV:llä. Joku toivoo Antin lukevan lääkäriksi tai peräti gynekologiksi ja pääsevänsä hänen vastaanotolleen.

Päivän lehti

25.9.2020

Fingerpori

comic