Uutiset

Lammasmaista tosinettiä

Arvaamattomat ovat tosi-tv:n rajat. Kroatiassa esitetään internetin kautta ohjelma, jossa seurataan reaaliajassa lampaiden toimintaa.

Kymmenen päivää kestävän Stado (lauma) -sarjan voittajaksi äänestetty lammas ei saa palkkioksi rahaa, vaan sen kunniaksi esitetään runoutta. Sarjan häviäjille voi sen sijaan käydä huonosti: ne saatetaan syödä.

Seitsemän lampaan edesottamuksia seurataan 24 tuntia
vuorokaudessa osoitteessa www.stado.org.

STT

Ennen ne varastivat karjaa, nyt bensiiniä

He saapuvat keskellä yötä. Astuvat varjoista ja tekevät tekosensa. Amerikkalaiset bensavarkaat nimittäin.

Ennen amerikkalaisten farmareiden riesana olivat karjavarkaat. Neljällä pyörällä kulkevat peltilehmät ovat kuitenkin varkaiden arvoasteikossa kiilanneet oikeiden lehmien edelle. Nyt vorot ovat kovia bensan perään.

Scott Hunter on eräs bensavarkaiden uhreista, kertoo sanomalehti Los Angeles Times. Hiljattain Hunterin maatilalta katosi yön aikana noin 3 500 litraa bensiiniä, jonka arvo on noin 2 200 euroa.

Kyseessä oli neljäs kerta lyhyen ajan sisällä, kun Hunterin polttoaineet katoavat yön pimeinä tunteina. Sekään ei tunnu auttavan, että Hunterin maatila muistuttaa nykyisin lähinnä sotilasleirin ja Hitlerin bunkkerin välimuotoa. Varkailla näyttää olevan potentiaalia voittaa suurimmatkin heidän tielleen kasatut vastoinkäymiset.

Yhdysvalloissa on viime aikoina huomattu myös, että autoilijat yhä useammin tankkaavat menopelinsä – eivät suinkaan bensa-asemalla vaan suoraan naapurinsa auton tankista.

STT

Päivän lehti

12.8.2020