Uutiset

Lammilaiset saavat uuden S-marketin

Osuuskauppa Hämeenmaa rakentaa Lammille uuden S-marketin. Uusi ruokakauppa rakennetaan nykyisen viereen, joka puretaan aivan vanhinta osaa lukuun ottamatta.

Market- ja rautakaupan toimialajohtaja Olli Vormisto sanoo, että Lammin ruokakauppatarjonnan kehittämisestä sovittiin, kun Lammin Osuuskaupasta tuli osa Hämeenmaata.

-Moni käy kaupoilla Lammin ulkopuolella. Tavoitteena olisi saada nämä ihmiset ostoksille kotikylälle, sanoo Vormisto.

Alko ja kauppa auki katkoksetta

Mikäli lupa-asiat sujuvat kitkattomasti, alkaa uuden myymälän rakentaminen jo syys-lokakuussa. Uudessa kaupassa saatetaan asioida jo ensi kesänä.

-Nykyinen myymälä ja Alko ovat auki uuden avaamisen saakka, lupaa Vormisto.

Uuden kaupan kerrosala on vanhaan verrattuna kaksinkertainen. Myös tuotteiden määrä lisääntyy.

Uuteen kiinteistöön siirtyy paitsi Alko, myös kaikki vanhat työntekijät.

-Koska uusi kauppa on merkittävästi vanhaa suurempi, joutunemme palkkaamaan myös lisää työntekijöitä, sanoo Vormisto.

Huoltoasema vaihtaa paikkaa

Vanha kauppa on tehty peräti viidessä eri osassa, joista vanhin on 50-luvulta. Aikojen saatossa rakennetut osat ovat hieman eri tasossa, minkä lisäksi tekniikka on vanhentunutta. Vanhan remontointi ei olisi ollut Vormiston mukaan enää järkevää.

Uusi kauppa tuo mukanaan muitakin mullistuksia, sillä nykyinen polttoaineen jakelu siirtyy vanhan, purettavan kaupan paikalle. Uusi S-market taas puskee sinne, missä nyt on ABC:n kylmäasema.

Nykyisen marketin kerrosala on 1 400 neliötä, josta aiotaan säästää noin 300. Purkamatta jää kiinteistössä sijaitseva ravintola ja marketin käyttämä konttoritila, joka aiotaan jatkossa vuokrata.

-Halusimme säilyttää kylänraitti-ilmeen, minkä vuoksi vanhaa rakennusta ei pureta kokonaan. Historian säilyttäminen on tärkeää, vaikkei suojelukohteesta olekaan kyse, toteaa Vormisto.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat liki neljä miljoonaa euroa. (HäSa)