Uutiset

Lammin Ampumaseuralla tuplajuhlat Iittalassa

Lammin Ampumaseura pääsi vasta sunnuntaina todenteolla vauhtiin Iittala-hallissa käydyissä nuorten ilma-aseampujien Kultahippu-finaaleissa. Seuran 12-vuotiaiden kiväärijoukkue juhli mestaruutta ja 14-vuotiaiden kiväärijoukkue hopeaa. LamAS saavutti molemmat mitalinsa vastapainotukisarjoissa.

Kultajoukkueessa pudotuskisassa ampuivat Nea Lilja, Axel Hiidenheimo ja Tomi Seppälä. Hopeaa saivat Mia Seppälä, Nico Lempinen ja Tuomas Erkko.

LamAS voitti 12-vuotiaiden finaalissa Lappajärven Ampujat pistein 4–3. Haapajärven Ampumaseura oli puolestaan LamAS:aa parempi 14-vuotiaissa pistein 7–4.

LamAS oli 12-vuotiaiden alkukilpailussa kolmas. Matkalla mestaruuteen iloinen joukkue pudotti ennen finaalia Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran pistein 5–3 ja Härmän seudun Ampujat 3–2.

Jännittävässä joukkuekisassa jokainen ampuja tähtäsi viisi laukausta kaatuviin tauluihin. 12-vuotiaiden finaali huipentui viimeisten ampujien suorituksiin, jossa 10-vuotiaan lammilaisen Nea Liljan pinna piti erinomaisesti.

– Kyllä oli jännää, mutta onneksi sain kaatumaan kaksi taulua ja se riitti niukkaan voittoon. Nyt tuntuu todella kivalta, sillä sain ensimmäisen Kultahippumitalini, jutteli Nea.

Myös 11-vuotiaat Axel Hiidenheimo ja Tomi Seppälä onnistuivat hyvin sunnuntain kisassa.

– Ensimmäinen sarja meni hieman huonosti, mutta onneksi loppua kohden hieman parani, huokaili Axel.

– Kyllä minäkin ollen ihan tyytyväinen ammuntaani. Aika paljon saimme kyllä jännittää, myönsi Tomi.

Nea Lilja onnistui LamAS:n kultajoukkueesta parhaiten lauantain henkilökohtaisessa kisassa. Reilut kaksi vuotta ammuntaa harrastanut tyttö ylsi kuudenneksi.

– Nea oli hyvä valinta kultaottelun viimeiseksi ampujaksi. Parasta ampujaa eivät kuitenkaan kaikki joukkueet laita viimeiseksi ampujaksi, muistutti Axel.

Pronssia odoteltiin

LamAS:n mitalijuhlia oli mukava seurata Iittala-hallissa. Seura on menestynyt aiemminkin 8–14-vuotiaiden valtakunnallisissa mestaruuskisoissa, mutta joukkuekulta oli pienoinen yllätys seuran varapuheenjohtajalle Aimo Lindenillekin.

– Pronssia odottelimme molemmista sarjoista, mutta näin hyvä menestys on kyllä aika kova juttu. Tähän oli mukava päättää nuorten ampujiemme kilpailukausi ja jatkaa harjoittelua. Meillä on parinkymmenen innokkaan nuoren ryhmä, joka harjoittelee vanhan meijerin sikalaan kunnostetussa ampumasalissa, nauraa Linden.

Viikonvaihteen Kultahippu-kisoja isännöinyt Hämeenlinnan Ampumaseura oli mukana joukkuekisoissa viiden joukkueen voimalla. Tällä kertaa yksikään joukkue ei kuitenkaan yltänyt alkukilpailusta finaalikierroksille saakka.

– Odotimme menestystä varsinkin 14-vuotiaiden kiväärin vastapainotukisarjassa, mutta nyt emme onnistuneet. Onneksi lammilaiset olivat kuitenkin erinomaisessa vireessä, sanoi Kultahippukisojen kilpailunjohtaja Timo Hänninen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic