fbpx
Uutiset

Lammin raiskauksesta ei löytynyt näyttöä

Lammilla vuoden 2010 kesäkuussa kohua herättänyt raiskausepäily ei johda syytteeseen.

Kanta-Hämeen kihlakunnansyyttäjän Kaisa Hallenberg-Roineen tekemän päätöksen mukaan raiskauksesta epäillyn turvapaikanhakijan syyllisyyden tueksi ei löytynyt todennäköisiä syitä tai teknistä näyttöä ja raiskauksesta ilmoittaneen naisen kertomuksessa oli ristiriitaisuuksia.

Syyttämättäjättämispäätöksen mukaan 17-vuotiaan naisen kertomuksessa oli useita ristiriitoja ja hän oli jättänyt kertomatta aiemmista tapaamisistaan raiskauksesta epäillyn miehen kanssa.

Kulkivat käsi kädessä
Väitetty raiskaus tapahtui kesäkuun 8. päivänä vuonna 2010. Nainen soitti hätäkeskukseen kello 19.33 ja kertoi joutuneensa ulkomaalaisen miehen raiskaamaksi kello 18 aikaan lähellä perunantutkimuslaitosta.

Nainen kertoi olleensa juoksulenkillä, kun mies oli yllättäen tarttunut häneen ja raahannut pellolle. Naisen mukaan mies riisui hänet väkisin ja yritti yhdyntää. Nainen kertoi päässeensä pakoon potkaistuaan miestä vatsaan.

Miehen mukaan he olivat kyllä harrastaneet seksiä heinäpellolla, mutta vapaaehtoisesti. Pellon tapahtumilla ei ollut silminnäkijöitä.

Heidän palatessaan kylälle kello 19 aikaan oli kaupan valvontakamera kuvannut pariskunnan kävelemässä käsi kädessä.

Naisen hetkeä myöhemmin tavannut todistaja puolestaan kertoi naisen maininneen, että hänet yritettiin kiskoa pusikkoon, mutta että hän oli päässyt pakoon. Todistajan mukaan nainen käyttäytyi muuten normaalisti ja puhui muista asioista.

Tekniset todisteet eivät tukeneet raiskausväitettä. Naisen vaatteet olivat ehjät, väitetystä väkivallasta oli jälkenä vain haalea mustelma reidessä ja lievää turvotusta ylähuulessa, eikä väitetyltä rikospaikalta löytynyt raahaamisjälkiä.

Raiskausepäily kuumensi tunteita
Lammin vastaanottokeskuksessa asuneesta 19-vuotiaasta turvapaikanhakijasta tehty rikosilmoitus kiristi turvapaikanhakijoiden ja lammilaisten välejä kesällä 2010 niin pahoin, että poliisi joutui varautumaan mahdollisiin yhteenottoihin.

Punaisen ristin ylläpitämä vastaanottokeskus puolestaan joutui lisäämään vartiointia asukkaidensa turvallisuuden takaamiseksi.

Myös verkkokeskustelu aiheesta kävi kuumana. Hämeen Sanomien sivuilta jouduttiin vuorokauden sisällä poistamaan kymmeniä uhkaavia ja suoraan väkivaltaan turvapaikanhakijoita kohtaan yllyttäneitä viestejä. (HäSa)

Menot