Uutiset

Lammin raiskausepäilyn esitutkinta vieläkin kesken

Kanta-Hämeen poliisin esitutkinta Lammilla kesäkuun alussa tapahtuneessa raiskausepäilyssä on edelleen kesken.

-Molemmat tutkijat ovat lomalla. Valitettavasti vielä puuttuu jokin lausunto. Viimeistään syksyllä esitutkinta saadaan valmiiksi, kertoo rikosylikonstaapeli Timo Järvenpää.

Huhuna puhutaan, että kyseessä saattaisi olla kokonaan kuviteltu tilanne?

-Poliisi ei ota kantaa näihin asioihin tässä vaiheessa. Katsotaan sitten, mikä on tilanne, kun tutkinta valmistuu. Joko asia menee käräjille saakka tai jää meille.

Mutta onko tämä kuitenkin yksi tutkintalinja?

-Joo, kyllä. Yleensä aina tämmöisissä jutuissa.

Raiskausepäily koskee väitettä, jonka mukaan 17-vuotias lammilainen nainen olisi raiskattu 8. kesäkuuta kello 19.30:nen aikaan Hämeenlinnan Lammilla heinäpellolla lähellä perunantutkimuslaitosta. Epäiltynä on 19-vuotias ulkomaalaistaustainen mies, joka asui tuolloin turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Lammilla.

Tapaus kuumensi alkukesästä lammilaisten tunteita, ja valtaväestön lisäksi muutkin turvapaikanhakijat tuomitsivat mahdollisen teon jyrkästi. Vastaanottokeskus joutuikin lisäämään valvontaa rikosepäilyn jälkeen.

Vastaanottokeskuksen johtaja Rajkumar Sabanadesan kertoo, että epäilty siirrettiin heti poliisikuulustelujen jälkeen toiseen vastaanottokeskukseen, mutta paikkakuntaa hän ei paljasta.

-Lähtökohtana oli henkilön itsensä ja vastaanottokeskuksen turvallisuus, kun paine oli, mikä oli, ja mediakeskustelu oli, mitä oli. Lisäksi hänen omat maanmiehensäkin olivat kimpaantuneet tilanteesta. Siksi oli erittäin tärkeä poistaa hänet meidän tiloistamme. (HäSa)