Uutiset

Lammin Salibandy taisteli jatkoaikavoiton

SALIBANDY LASB–PIRKAT 8–7 JA.

Hämeenlinna

Sarjataulukko ei aina kerro kaikkea.

Salibandyn Divarin lauantaikierroksella Lammin Salibandy oli ainoa joukkue kärkiviisikosta, joka onnistui ottamaan voiton.

Tiukalle se meni LaSBillakin, kun sarjakärjen vieraaksi Hakkalaan tuli sarjajumbo Pirkkalan Pirkat. Ottelu eteni jatkoajalle ja lopulta kotijoukkue taisteli pisteet lukemin 8–7 (3–4, 2–1, 2–2, 1–0).

– Tänään ei ollut muuta hyvää kuin pisteet. Mutta onnellinen pitää valmentajan olla, kun joukkue voittaa, ei siinä mitään. Meidän pitää aina pelata sata lasissa, koska meitä vastaan sarjakärkenä tullaan 120 prosentin teholla, puntaroi LaSBin valmentaja Petri Kemppainen.

– Tiedettiin, että raskasta tulee kolmen viikon tauon jälkeen ja hattua pitää nostaa Pirkoille. Joukkue on pelannut viime pelinsä hyvin, kuten tänäänkin. Me emme tehneet ensimmäisistä helpoista paikoista ratkaisuja, vaan haettiin kolmatta ja jopa neljättä. Se ei toimi. Ekalla tauolla puitiin puolustamista, karvaamista ja avauspeliä, ja alkoivat ne paremmin toimiakin.

TUTUT TEHOMIEHET hoitivat LaSBin pistetehtailun. Yleensä syöttäjänä kunnostautunut Tino Nivala (3+0) tuplasi hattutempullaan kauden maalimääränsä ja nyt yhteistehot ovat 6+18.

– Kätisyydet menevät niin, että yleensä minä syötän. Tänään pääsin puttailemaan hyvin, ei noista paikoista enää voi erehtyä. Peli oli aika heikkotasoinen, eikä kumpikaan saanut parastaan irti. Me olemme tauon aikana treenanneet paljon fysiikkaa ja se ehkä näkyi, Nivala pohti.

Ykkösketjun toinen tehomies oli jälleen Heikki Hätönen (1+3), jonka upeasta syötöstä Roope Kainulainen toi pelin tasoihin 7–7 ajassa 53.45.

Pirkat oli peliajan viimeisellä vitosella ja jatkoajalla lähempänä voittoa, mutta ajassa 63.56 LaSB sai ylivoiman ja Hätönen taisteli maalin edestä voittomaalin Matti Korhosen (1+1) esityöstä. Hätösen syyskauden tehot ovat 18+8.

– Kimposi korkea ripari ja siitä maaliin. Ketjumme peli on kulkenut, vaikka kohtuu vähän on kimpassa päästy harjoittelemaan, kun Kainulaisen Roope oli intissä. Tänään koko joukkueen peli oli kyllä nihkeää, pallon kanssa hätäiltiin. Ja puolustamista pitää parantaa, Hätönen kertasi.

YLIVOIMAT OLIVAT ratkaisuroolissa, sillä kaikista kolmesta Pirkkojen jäähystä LaSB rankaisi maalilla. Yhden niistä viimeisteli rangaistuslaukauksella Justus Kainulainen (2+0).

Sunnuntaina LaSB matkaa vielä Kuopioon SB Welhojen vieraaksi.

– Peliä pitää parantaa, jotta sunnuntaina saadaan syyskausi kunnialla loppuun. Ryhmämme on pelannut varsinkin kotona hienoa salibandya, ainoa varsinainen miinus oli tappio Loviisalle, Kemppainen summasi.

Asiasanat